Fair Play -lehti: Ennen kaikki ei ollut paremmin
7.1.2020 10:13 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Ennen kaikki ei ollut paremmin

Olin juttukeikalla kotimaisen kiekkoliigan ottelussa, kun näin pitkästä aikaa erään kokeneemman polven urheilutoimittajan, joka oli myös töissä illan ottelussa. Hän alkoi tuttuun tyyliinsä paasata minulle siitä, ettei näihin kiekkopeleihin tarvitse enää oikein tulla. Vielä muutama vuosi sitten juttuja tilasivat maakuntalehdet, Helsingin Sanomat, Yle, iltapäivälehdet ja niin edelleen, mutta nykyään on niin kovin hiljaista. Ennen kaikki oli kuulemma paremmin.

Journalismi on murroksessa ja kaikki sen tietävät: urheilutoimitusten väkimäärät pienevät, nuorien toimittajien on vaikea saada näyttöpaikkoja, lähes kaikki printtijulkaisut menevät ennemmin tai myöhemmin nurin, jokainen käytettävä euro on yhä tiukemmassa ja... valivalivali.

Tuota itkuvirttä alan tulevaisuudesta veisataan vuodesta toiseen, eikä siinä sinällään ole edes mitään väärää. Moni asia on menossa huonompaan suuntaan, mutta pelkkänä katastrofina en ainakaan minä urheilujournalismin tulevaisuutta näe.

Harvemmin minunlaisiltani, alle 30-vuotiailta urheilutoimittajilta, asioita tosin kysytään. Valitettavan harvoin ääneen pääsevät ne, joita urheilujournalismin tulevat vuodet eritoten koskettavat. Olemme kuitenkin urheilujournalismin tulevaisuus, ja moni meistä alkaa olla jo merkittävissä asemissa suomalaisella mediakentällä.

Tulevaisuutemme urheilutoimittajana on kuitenkin erilainen kuin alalle muutama vuosikymmen sitten tulleilla. Vakituiset työt vähenevät varmasti, niin kuin tapahtuu koko viestintäalalla. Työnteosta tulee entistä projektiluontoisempaa, mikä tarkoittaa osa-aikaisia sopimuksia ja entistä suurempaa määrää freelancer-toimittajia. Onko se sitten paha asia?

Lue lisää Timo Riihentuvan ajatuksista Vieraskynä-palstalta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2019.


Timo Riihentupa.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat