Fair Play -lehti: Urheilun unelmia ja urotekoja
3.1.2020 9:38 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Urheilun unelmia ja urotekoja

Klassikoksi nousseen Kiveen hakatut -kirjasarjan seitsemäs teos Urheilun unelmia ja urotekoja jatkaa edeltäjiensä viitoittamalla tiellä. 20 edesmenneen urheilulegendan elämäntarinat yksissä kansissa. Osa on hyvinkin tuttuja tyyliin Matti Nykänen, mutta mukana on paljon myös tuntemattomampia nimiä, joiden tarinoiden mukaan saamisessa kaksikko Arto TeronenJouko Vuolle on epäilemättä joutunut tekemään rutkasti taustatyötä.

Suurelle yleisölle tuttuja nimiä kirjan päähenkilöistä on vain noin puolet. Erityisesti edellisen vuosisadan alkupuoliskon teot ovat jo niin kaukaista historiaa, ettei moni varsinkaan nuorempi aikalaisemme ole niistä kuullutkaan.

Kaikille ovat niminä tuttuja vaikkapa Kalevi ”Häkä” Häkkinen, Lauri ”Leuka” Mononen ja Pertti ”Purtsi” Purhonen. Terosen ja Vuolteen kynä piirtää heistä ja muista kirjan ”sankareista” kuvan kokonaisina ihmisinä kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Monen loppu on ollut surullinen, ja joistain kuningas alkoholi on ottanut vallan. Kun tällaiset asiat osataan kertoa kiertelemättä mutta korrektisti, lopputulos on elämänmakuinen.

Lue lisää Kari Linnan kirjoittamasta Kiveen hakatut -kirjasarjan Urheilun unelmia ja urotekoja -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat