Fair Play -lehti: Syysseminaarissa teemalla Valmentajat ja media: ”Kritiikki pitää jalat maassa”
27.12.2019 14:36 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Syysseminaarissa teemalla Valmentajat ja media: ”Kritiikki pitää jalat maassa”

Urheilutoimittajan Liiton Syysseminaarimatkalla Tallinnaan 6. marraskuuta asetelma oli mielenkiintoinen. Hiihtomaajoukkueen johtaja Matti Haavisto, naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi ja miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoivat näkemyksiään ja kokemuksiaan suomalaisesta urheilujournalismista valmentajan näkökulmasta.

Urheilutoimittajain Liiton hallituksen jäsen Esko Hatunen johdatti keskustelun nopeasti syvään päähän ja uteli valmentajien kykyä vastaanottaa kritiikkiä median kautta.

– Kritiikki pitää jalat maassa, ja kannattaa kyllä miettiä, onko siinä perää. Kritiikkiä tulee median lisäksi myös seurakentältä, ja ajoittain on hyvä pysähtyä pohtimaan perusteita. Kritiikki kuuluu asiaan, mutta siihen ei voi jäädä rypemään, Kangasniemi puntaroi.

Myös Haavisto totesi kriittisen arvioinnin kuuluvan työnkuvaan ja nauratti toimittajia kertomalla edeltäjänsä Reijo Jylhän neuvoneen lopettamaan lehtien lukemisen marraskuussa hiihdon kilpailukauden käynnistyttyä.

Kanerva puolestaan kertoi kuulijoille tuttavaltaan kuulemansa viisauden, jonka mukaan: ”Sä et ole koskaan niin hyvä tai niin huono valmentaja, mitä media kirjoittaa”. Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja muisteli myös lukeneensa vuonna 2017 otsikon, jossa otettiin kantaa hänen osaamiseensa suorasukaiseen tyyliin: ”Käsittämätön valinta. Nyt alkaa suomifutiksen alamäki”.

– Valmentajana sitä toivoo jutuille perusteluita, analysointia siitä, mihin asioihin kirjoitus perustuu. Minua ihmetyttää myös negatiivisten otsikoiden paljous, koska omassa työssäni pyrin lähestymään asioita rakentavasti ja hyvässä ilmapiirissä, Kanerva pohti ja jatkoi:
– Luen mielelläni asiantuntevia artikkeleita, koska sieltä voi löytyä kulmia omaankin tekemiseen. Valmentajana kuitenkin toivoo, ettei koko prosessia leimata yksittäisen ottelun perusteella. Sekin pitää muistaa, että myöskään voiton hetkellä ei ole aina pelattu hyvin, Kanerva sanoi.

Lue lisää Markku Kanervan, Matti Haaviston ja Tapio Kangasniemen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2019.


Valmentajatrio Tapio Kangasniemi (vas.), Matti Haavisto
ja Markku Kanerva osallistuivat Urheilutoimittajain Liiton
marraskuiselle Syysseminaarimatkalle Tallinnaan.
Valmentajat ja media -teemalla järjestetty Syysseminaari
kokosi jälleen hienosti osallistujia ja keskustelu oli antoisaa
molemmin puolin. Kuva: Nina Jakonen.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat