Fair Play -lehti: Vuoden Joukkue -äänestyksessä kutkuttavat ennakkoasetelmat
19.12.2019 14:03 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Vuoden Joukkue -äänestyksessä kutkuttavat ennakkoasetelmat

Vuoden Joukkue -äänestyksessä on tänä vuonna todella mielenkiintoiset asetelmat. Vaikka Vuoden Urheilija -valiokunnan laatima TOP5 on startissa samalla viivalla, lienee selvää, että varsinaisessa voittokamppailussa vahvimmilla ovat jääkiekon miesten maailmanmestarijoukkue ja miesten EM-kilpailuihin historiallisesti ensimmäistä kertaa karsinnoista selvinnyt jalkapallomaajoukkue.

Urheilutoimittajain Liiton hallituksen jäsen, Jääkiekkolehden toimituspäällikkö Jussi Heimo ja Viasatin jalkapalloselostaja Mikko Innanen spekuloivat Fair Play -lehden pyynnöstä yhdessä, mikä on ”oikea vastaus”. Herroista kumpikin on lajilleen ammatillisesti ja ammattimaisesti vihkiytynyt. Heimo on kuitenkin palkittu viisi vuotta sitten jalkapallossa Vuoden poikajoukkuevalmentajana, ja Innanen on ekspertti myös jääkiekossa.

– Ei tähän Vuoden Joukkue -kysymykseen ole yhtä oikeaa vastausta, Heimo ja Innanen sanovatkin heti kättelyssä kuin yhdestä suusta.

– Leijonien voitto oli joka tapauksessa ylivoimaisesti suurin ihme, mitä jääkiekon MM-kisoissa on koskaan tapahtunut, Heimo jatkaa.

– Suomella oli siellä ”Euroliiga-joukkue”: tusinan verran pelaajia kotimaisesta liigasta ja jonkin verran muista Euroopan liigoista. Parhaat suomalaiset KHL-pelaajatkin puuttuivat, hän korostaa.

– Leijonien maailmanmestaruus on todella hieno saavutus, Innanen myötäilee.

– Mutta jalkapallo on maailmassa ylivoimainen laji, ja Suomen jalkapallomaajoukkueen pääsy arvokisoihin on tänä vuonna suomalaisten palloilujoukkueiden kovin saavutus. Monikymmenvuotiset henkiset traumat ja muun suomalaisen urheiluväen pitkään jatkunut jalkapalloväen potkiminen sekä oikealta että vasemmalta saavat minut näin sanomaan, Innanen lausuu.

Lue lisää Jussi Heimon ja Mikko Innasen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2019.


Vuoden Joukkueen ja Vuoden Valmentajan äänestäminen
saa jääkiekko- ja jalkapallomiehet Jussi Heimon (vas.) ja Mikko
Innasenkin tosissaan aprikoimaan. Kuva: Matti Hannula.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat