Fair Play -lehti: Huippu-urheilu yhä tärkeää suomalaisille
19.12.2019 13:45 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Huippu-urheilu yhä tärkeää suomalaisille

Suomalaismenestys urheilun suurkilpailuissa on käynyt yhä harvinaisemmaksi. Mutta miten tärkeää on, että Suomi menestyy urheilukentillä? Yhtä oikeaa vastausta ei varmaankaan ole, kun kysymys on lopulta arvoista.

Suomen Urheilumuseon erikoistutkija Vesa Tikander on perehtynyt hyvin suomalaiseen urheiluhistoriaan. Vaikka ajat ja arvostukset ovat vuosien saatossa muuttuneet, niin urheilumenestys synnyttää yhä suuria tunteita ja yhteisiä elämyksiä.

– Viime kevään jääkiekon maailmanmestaruus oli kansallisen yhteenkuuluvuuden hetki, joka veti mukaan juhlimaan kymmeniä tuhansia suomalaisia. Leijonien MM-kulta synnytti valtavan ilmiön, Tikander toteaa.

Olympiakomiteassa huippu-urheilun asiantuntijana työskentelevä Ilkka Palomäki lyö pöytään lukuja sen puolesta, että suomalaiset yhä arvostavat menestystä huippu-urheilussa.

– 74 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut menestyksestä kansainvälisillä kentillä. 72 prosenttia kokee, että urheilijat tarjoavat muille myönteisiä esimerkkejä, ja 70 prosenttia saa hyvää mieltä huippu-urheilun seuraamisesta, Palomäki kertoo.

Lue lisää Vesa Tikanderin ja Ilkka Palomäen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2019.Leijonien MM-kultaa juhlittiin Helsingin Kaisaniemessä.
Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto.
   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat