Fair Play -lehti: Potkut, jotka muuttivat kaiken
15.10.2019 10:13 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Potkut, jotka muuttivat kaiken

Syksy 1987 Jyväskylässä. Kolmekymppinen Erkka Westerlund, ammattivalmentajaksi vielä nuori ja lupaava, saa potkut JYPin päävalmentajan paikalta. Olo on tyhjä, Westerlund on pettynyt ja häpeissään, suunnaton epäonnistuminen painaa mieltä. Pettymystä seuraa viha, joka purkautuu toimitusjohtaja Urpo Helkovaaraan.

Ei ole väärin sanoa, että niistä potkuista syntyi uusi, analyyttisempi Erkka Westerlund, ne tekivät liikuntatieteiden maisterista ”professorin”. Olin paikalla, kun Westerlund tapasi pari vuotta myöhemmin Lukon valmentajana koko SM-liigan toimitusjohtajaksi nostetun Helkovaaran. Silloin sotakirveet oli jo haudattu.

Westerlundin elämäkerrallinen, mutta samalla jääkiekkoon porautuva esikoiskirja, yhdessä toimittaja Manu Tuppuraisen kanssa kirjoitettu Erkka – elämän peliä on kirja, jota kannatti odottaa. Päinvastoin kuin eräs toinen jääkiekkoleijona Westerlund pureutuu kirjassaan enemmän jääkiekon syvimpään olemukseen, vähemmän omaan persoonaansa. Tässä mielessä kirjaa voi suositella myös nuoremmille valmentajille.

Lue lisää Asko Tanhuanpään kirjoittamasta Erkka – elämän peliä -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat