Fair Play -lehti: Pasi Peltola on tuottelias reissumies
10.10.2019 10:51 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Pasi Peltola on tuottelias reissumies

Mäntyharjulainen freelance-toimittaja Pasi Peltola on yksi meistä. Mutta ei todellakaan kuin kuka tahansa muu meistä. Peltolan työura ja elämä sen ympärillä on hieman normaalia pidemmän tarinan paikka.

Peltolasta tuli urheilutoimittaja samasta syystä kuin kaiketi monesta muustakin: vain urheilu kiinnosti.

– Kaveripiirissä höntsäiltiin kaikkia mahdollisia pallopelejä. Tehtiin omia sarjataulukoita ja omia lehtiäkin. 1970-luvun puolivälissä tuli pakottava tarve päästä jääkiekkoseura Koo-Koon divaripeleihin.

– Yksinhuoltajaäidin perheessä raha ei oikein riittänyt edes lastenlippuun. Aloin selvittää, minne voisin saada kirjoittaa urheilujuttuja. Kuusaalla opettajana toiminut Kouvolan Sanomien jo edesmennyt pesäpallokirjoittaja Niilo Kauppila vinkkasi ottamaan yhteyttä paikallislehti Kuusaalaiseen. Siellä suhtauduttiin innokkaaseen nuoreen myönteisesti. Sain minä jutuista jotain muodollista korvaustakin, mutta tärkeintä oli, että sain lehdistökortin, jotta pääsin peleihin.

Nykyään Peltolalta lähtee tekstejä paitsi STT:lle niin myös muun muassa Savon Sanomiin, Keskisuomalaiseen, Etelä-Suomen Sanomiin, Satakunnan Kansaan, Pohjalaiseen, Kalevaan ja Kainuun Sanomiin. Pienenä erikoisuutena Peltola tekee Keski-Uusimaa -lehdelle muutaman paikallisen (Kerava, Järvenpää, Tuusula) palloilujoukkueen kaikki vieraspelit olematta itse käytännöllisesti katsoen koskaan ottelutapahtumassa paikalla.

– On hyötyä, että olen asunut pitkään sillä suunnalla. Tunnen pelaajia ja valmentajia ja varmistan aina etukäteen, että valmentaja on pelin jälkeen puhelimitse haastateltavissa. Joskus saatan käyttää hyväksi myös luottohenkilöitäni, joiden tiedän olleen katsomossa, Peltola kertoo.

Ilman pitkää kokemusta ja vankkaa ammattitaitoa moinen ei siltikään onnistuisi, ja Keski-Uusimaan lukija tuskin pystyy tekstistä päättelemään, onko toimittaja ollut itse paikalla vai ei.

Lue lisää Pasi Peltolan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2019.


Kesäisin Peltola ehtii nauttia Mäntyharjun kuvankauniista
maisemista. Talvella miestä ei kotikuntansa raiteilla läheskään
yhtä usein näy. Kuva: Matti Hannula.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat