Fair Play -lehti: Haloo! Näkyykö ja kuuluuko Shanghaissa?
9.10.2019 16:02 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Haloo! Näkyykö ja kuuluuko Shanghaissa?

Kiinan kielen oppiminen vaatii luovia ratkaisuja. Mikko Knuuttila sai omaa urakkaansa tukea Helsingin Urheilutoimittajilta.

Kuluneena kesänä minulle tuli tavaksi arkivapaa-aamuina aloittaa päiväni videoyhteydellä Shanghaihin. Ruudun toisella puolella vastasi aina Liverpoolfani Michael Wang. Michael ei toki ole hänen oikea etunimensä. Kiinalaisilla on tapana kansainvälisissä yhteyksissä käyttää itselleen ottamaansa englanninkielistä etunimeä. Niinpä Wang Ruxunista tuli ammatillisesti Michael Wang.

Michael on kiinanopettajani. Tutustuimme jo kun opiskelin Helsingin Sanomain säätiön toimittajastipendin turvin lukuvuoden 2017–2018 Fudanin yliopistossa Shanghaissa. Täydensin tuolloin yliopiston kieliopetusta opiskelemalla myös Go East -kielikoulussa.

Pääsin Shanghaissa hyvään alkuun kiinanopinnoissani. Opiskelin 6–9 tuntia viikossa ja saavutin tason, jolla pärjäsin arkiaskareista: pystyin asioimaan ravintoloissa ja kaupoissa sekä käymään yksinkertaisia keskusteluja. Läpäisin HSK3-kokeenkin.

Hain viime syksynä Helsingin Urheilutoimittajien koulutusstipendiä ja sain onnekseni 500 euron apurahan. Ostin sen avulla itselleni 20 video-oppituntia GoEastista ja käytin niistä ensin osan Konfutse-instituutin talviloman aikana ja loput kesälomalla, jotta oppimiseni jatkuisi ilman keskeytyksiä.

Lue lisää Mikko Knuuttilan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2019.

HUT jakaa vuosittain koulutusstipendejä jäsenistölleen ja yksi stipendin saaneista oli Mikko Knuuttila. Stipendiä voi anoa ammatilliseen tai muuten vain itseään kehittävään koulutukseen. Työmatkoihin sitä ei myönnetä.


Mikko Knuuttila, Michael Wang ja meksikolainen
kurssitoveri Ariana Sanchez Go Eastin tiloissa
Shanghaissa keväällä 2018. Kuva: Mikko Knuuttilan
kotialbumi.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat