Fair Play -lehti: Tuomarikin on ihminen
9.10.2019 8:04 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Tuomarikin on ihminen

Erotuomarikin on ihminen. Jos tätä itsestäänselvyyttä joku ei vielä tiennyt, niin kovien kansien väliin päätynyt jääkiekkoerotuomari Timo Favorinin tarina lihallistaa sen.

Favorinin elämäkerran on kirjoittanut tamperelainen kirjailijaradiojuontaja Linda Huhtinen, jolta on ennen Tuomaria julkaistu kaksi runokokoelmaa. Alkusysäys kirjalle oli, kun Huhtinen tapasi Favorinin kirjoittaessaan SM-liigan verkkosivuille Runoudesta lajiin -juttusarjaa.

Lyyrinen tyyli leimaa myös kirjaa. Huhtinen ei säästele itseään peilatessaan omia ajatuksiaan Favorinin rinnalla – hän pitää sen kuitenkin niissä rajoissa, ettei se mene yli ja muutu ärsyttäväksi. Tyyli toimii, vaikka vaatineekin alkuun pientä pureskelua paatuneimmalta urheilukirjan lukijalta.

Kirjaa on tehty ennen Favorinin viimeistä liigakautta 2018–2019 ja sen aikana. Tamperelaistuomarin tuhannes liigaottelu oli helmikuun 2019 alussa pelattu kotikaupungin paikalliskamppailu Tappara–Ilves, jonka jälkeen hän ilmoitti lopettavansa uransa siihen paikkaan. Matemaattisesti lahjakkaalle ja numeroista kiinnostuneelle Favorinille oli tärkeää, että ottelumäärä jää juuri tasalukuun.

Lue lisää Iiro-Pekka Airolan kirjoittamasta Tuomari – Timo Favorinin tarina -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2019.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat