Fair Play -lehti: Hyviä mutta ei parhaita
4.10.2019 8:43 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Hyviä mutta ei parhaita

Ovathan Lasse Erolan toimittamaan Parhaat urheilujutut -kirjaan valikoituneet tekstit toki hyviä, osa jopa erinomaisia. Kirjan nimessä ei ainakaan ole kursailtu. Sanoisin kuitenkin, että se on harhaanjohtavaa mainontaa.

Parhaat urheilujutut -kirja sisältää urheiluaiheisia tekstejä tyylilajiltaan laidasta laitaan ja todella pitkällä aikajanalla, alkaen Tahko Pihkalan tekstistä vuosimallia 1915. Mukana on monia yleensä täysin eri aihepiireistä kirjoittaneita mestareita, kuten Ilmari Kiantoa ja F.E. Sillanpäätä. Heidän yksittäiset koukkauksensa urheilun pariin ovat totta kai kiinnostavaa luettavaa.

Urheilutoimittajain Liiton nykyjäsenistä kunnian kuulua joukkoon on saanut Jari Kupila. Hänen Urheilulehdessä 31/2010 ollut juttunsa kävelijä Jarkko Kinnusen 50 kilometrin kilpailusta Berliinin MM-kilpailuissa onkin upeaa kerrontaa lajista, missä ”huippusuorituksesta ei selviä kuin rohkealla hypyllä omien äärirajojen yläreunalle, jossa terveen järven hälytysmekanismit on suljettava”, kuten Kupila kirjoittaa.

Nykypäivän skribenteistä kunnian kuulua joukkoon ovat saaneet myös muun muassa Pekka Holopainen, Johanna Nordling, Saska Saarikoski ja Ari Virtanen. Väitän lukeneeni heiltä jokaiselta aimo tukun parempia tekstejä kuin heidän Parhaisiin urheilujuttuihin kelpuutetut näytteensä. Tuoreesta päästä olisi voinut muutenkin ammentaa enemmän. Makuasioita, ja toki ymmärrän, että koosteessa on tavoiteltu eri aikakausien keskinäistä harmoniaa.

Lue lisää Matti Hannulan kirjoittamasta Parhaat urheilujutut -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2019.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat