Fair Play -lehti: Urheilukirjakin voi olla kulttuuriteko
2.10.2019 17:59 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Urheilukirjakin voi olla kulttuuriteko

Heikki Suhonen, jalkapallon SM-sarjan kaikkien aikojen maalintekijä, lopetti pelaajauransa 206 pääsarjamaalin ja 426 ottelun jälkeen jo vuonna 1986. Minä tunnustan olleeni yksi niistä, jotka odottivat jonkun turkulaisen toimittajakollegan ryhtyvän kirjoittamaan periturkulaisesta ”Super-Hessusta” elämäkertaa jo hyvinkin pikaisella aikajänteellä.

Sitä kirjaa ei julkaistu edes siinä vaiheessa, kun Suhonen lopetti uransa valmentajana vuonna 2008. Me Suhos-fanit saimme lopulta odottaa aina vuoteen 2019, ennen kuin turkulaisen toimittaja Matias Strozykin kirja Super-Hessu – maalikuningas julkaistiin Readme.fi -kustantamon toimesta. Tuskin olen yksin väittäessäni, että hyvää kannatti tälläkin kertaa odottaa.

Strozykin kirja on paitsi kunnianosoitus legendaariselle pelaajalle ja persoonalle myös kunnianosoitus suomalaiselle jalkapalloilulle. Super-Hessu – maalikuningas on myös todiste siitä, että urheilukirjakin voi olla kulttuuriteko.

Strozyk antaa kirjassaan Suhosen puhua, ja kaikkea muuta kuin hiljaisena sivustajakatsojana pelaaja- ja valmentajaurallaan tunnettu Suhonen myös puhuu. Suorasuu-Suhoseksikin joskus haukutun legendan kunniaksi on sanottava, että puheenaihe ei ole pelkästään Suhonen itse, vaan sijansa saavat myös pelaajatoverit, valmentajat ja seurajohtajat niin hyvässä kuin pahassakin.

Lue lisää Asko Tanhuanpään kirjoittamasta Super-Hessu – maalikuningas -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat