Fair Play -lehti: Taidetta vai tajunnanvirtaa?
1.10.2019 16:17 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Taidetta vai tajunnanvirtaa?

Entinen jääkiekkovalmentaja, analyytikko, urheilutoimittaja, Turun yliopistosta filosofian maisteriksi kotimainen kirjallisuus pääaineenaan valmistunut Petteri Sihvonen on kirjoittanut Kolkko-nimisen romaanin, esikoisensa. Lopputuloksesta ei pysty sanomaan, onko se taidetta vai tajunnanvirtaa, tyyliä vai tyylittömyyttä. Kappaleita Sihvonen säästelee, sanoja ja merkkejä ei.

Kustantajan edustaja sanoi kirjaa tilatessani, ettei Kolkko ole helppo luettava, ja oli tuhannen oikeassa. Välillä tuntui siltä, että Sihvonen olisi yhtä kertojahahmonsa Petrus Sihton kanssa. Molemmat miehiä, joiden persoonallisuus on läpi elämän jakautunut. Yhtä yhtäällä, toista toisaalla. Neroimmillaan Sihto tai Sihvonen ratkaisee jopa Suomen valtion talousongelmat, eikä siihen tarvita kuin kolme pointtia. Tai sitten Sihto tai Sihvonen – kirjailijan mukaan Kolkko on osaomaelämänkerrallinen – yksinkertaisesti vain lainaa jotain puolivillaista amerikkalaista opusta, ellei peräti Nalle Wahlroosia.

Kolkossa käsikirjoitus muuttuu osaksi elämää venäläisessä junanvaunussa, elämä junanvaunussa osaksi käsikirjoitusta. Koko ajan on sellainen tunne, että olen lukenut tämän ennenkin, varmasti olenkin, yhtä varmasti en. Tai sitten yhdistän sen monologisen kerronnan Luolamies-monologiin.

Lue lisää Asko Tanhuanpään kirjoittamasta Kolkko-kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat