Äänestysohjeet

Vuoden Urheilija -äänestys

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -äänestyksessä äänestetään Vuoden Urheilijaa vuoden 2019 urheilusuoritusten perusteella. Äänestyksessä ei äänestetä urheilu-urapalkinnon saajaa.

Valinnat tehdään liiton Vuoden Urheilija -valiokunnan laatimasta TOP25-listasta. Äänestäjän on sijoitettava listalle vähintään viisi (5) ja enintään kymmenen (10) parasta urheilijaa. Listan ykköseksi äänestetty urheilija saa kymmenen (10) pistettä, toiseksi äänestetty yhdeksän (9) ja niin edelleen.

Kymmenen parhaan -listalle voi äänestää myös TOP25-listan ulkopuolelta yhden urheilijan, mutta vain niistä lajeista, joissa valitaan eri lajien parhaat urheilijat. Vuoden Urheilija -äänestyksessä ei voi äänestää listan ulkopuolelta sellaista urheilijaa, joka omaa kaksoiskansalaisuuden, mutta ei urheile Suomen lipun alla eli ei selkeästi edusta kilpaillessaan Suomea. Mikäli listan ulkopuolelta äänestetään, on mukaan liitettävä urheilijan nimi, laji, saavutus ja selkeät perustelut. Perustelemattomat äänet hylätään automaattisesti. Perusteltujen ehdotusten pääsemisestä mukaan lopulliselle äänestystuloslistalle päättää Vuoden Urheilija -valiokunta. Mikäli äänestäjän oma ehdotus hylätään, ko. äänestysrivi jää tyhjäksi – muutoin äänestyslomake pysyy ennallaan.

Vuoden Urheilija -äänestyksessä äänestetään yksilöurheilijaa tai paria. Joukkuetta ei voi enää äänestää Vuoden Urheilijaksi. Parit, esimerkiksi kilpatanssissa, soudussa, melonnassa, maastohiihdon parisprintissä jne. on huomioitu Vuoden Urheilija -listaa laadittaessa.

Vuoden Urheilijaksi voidaan valita vain ihmisurheilija, ei siis hevosta tai koiraa.

Vuoden Urheilija -äänestykseen voivat osallistua jäsenmaksunsa maksaneet Urheilutoimittajain Liiton ja sen paikalliskerhojen jäsenet. Samassa yhteydessä äänestetään myös Vuoden Joukkuetta ja Vuoden Valmentajaa. Vuoden Nuori Urheilija -valinnan tekee Urheilutoimittajain Liitto.

Vuoden Joukkue -äänestys


Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Joukkue -äänestyksessä kootaan kolmen (3) parhaan lista vuoden 2019 urheilusuorituksista. Äänestyksessä ei äänestetä pitkästä joukkue-/seuramenestyksestä.

Valinnat tehdään liiton Vuoden Urheilija -valiokunnan laatimasta TOP5-listasta. Äänestäjän on sijoitettava listalle kolme (3) parasta joukkuetta. Listan ykköseksi äänestetty joukkue saa viisi (5) pistettä, toiseksi äänestetty kolme (3) ja kolmanneksi sijoitettu yhden (1) pisteen. Listan ulkopuolisia joukkueita ei voi äänestää.

Joukkueen muodostaa kolme tai useampi kilpailija. Sellaiset joukkuekilpailut, jotka koostuvat erillisistä yksilösuorituksista (esim. keilailun, mäkihypyn, yhdistetyn, ammunnan joukkuekilpailut), kuuluvat joukkueiden piiriin.

Vuoden Valmentaja -äänestys

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Valmentaja -äänestyksessä kootaan kolmen (3) parhaan lista vuoden 2019 saavutuksiin perustuen. Äänestyksessä ei äänestetä valmentajaurapalkinnon saajaa.

Valinnat tehdään liiton Vuoden Urheilija -valiokunnan laatimasta TOP5-listasta. Äänestäjän on sijoitettava listalle kolme (3) parasta valmentajaa. Listan ykköseksi äänestetty valmentaja saa viisi (5) pistettä, toiseksi äänestetty kolme (3) ja kolmanneksi sijoitettu yhden (1) pisteen. Listan ulkopuolisia valmentajia ei voi äänestää.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat