Opetusministeriö kehottaa urheilumaailmaa suvaitsevaisuuteen
13.8.2009 15:01 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry
Opetusministeriö kehottaa urheilumaailmaa suvaitsevaisuuteen seksuaalivähemmistöjä kohtaan

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin painottaa urheiluseurojen ja -valmentajien vastuuta seksuaalivähemmistöjä loukkaavien asenteiden torjumisessa urheilumaailmassa. "Homo"-sanan käytöstä urheilukenttien haukkumasanana on päästävä eroon, painottaa ministeri Wallin.

Wallinin mielestä käynnissä oleva Uskalla-kampanja havainnollistaa sen, että urheilumaailman erikoiskieli on pitkään ollut heteronormatiivinen ja viljellyt loukkaavia käsityksiä ja ennakkoluuloja seksuaalisia vähemmistöjä kohtaan. Tällaisen asenneilmapiirin etenkin nuori urheilija voi kokea suorastaan sietämättömänä, Wallin sanoo.

- Rasismin vastainen työ on viime vuosien aikana tullut urheiluseurojen asennekasvatuksen osaksi. Vielä on vahvistettava sitä, että seksuaaliset vähemmistöt hyväksyttäisiin paremmin urheilijoiden keskuudessa ja heihin suhtauduttaisiin suvaitsevasti osana urheiluyhteisöä, Wallin sanoo.

Wallin toivoo, että kaikki ne organisaatiot ja viranomaiset, jotka voivat auttaa kampanjan sanoman levittämisessä huolehtivat siitä, että se saa mahdollisimman laajan näkyvyyden ja vaikuttavuuden.

- Tämä koskee kaikkia urheiluelämän tasoja, junioriurheilusta huippu-urheiluun, samoin valtiollisia ja kunnallisia laitoksia, joiden vastuulla liikunta- ja nuorisoasiat ovat. Opetusministeriö tulee kiinnittämään lajiliittojen huomion asiaan syyskuussa järjestettävillä järjestöpäivillä Hämeenlinnassa ja kehottaa lajiliittoja painottamaan työtä seksuaalivähemmistöjen suvaitsevaisuuden edistämiseksi valmentajille ja ohjaajille suunnatussa koulutustoiminnassaan.

Uskalla-kampanjaan osallistuu muun muassa Suomen Liikunta ja Urheilu, joka on yksi suurimmista opetusministeriön liikuntatoimen budjettivarojen saajista.

Lisätietoja: erityisavustaja Mikko Ollikainen, puh. 050 561 5861

http://www.uskalla.fi/


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat