Fair Play -lehti: Sopupelaajasta edunvalvojaksi
25.6.2019 12:28 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Sopupelaajasta edunvalvojaksi

Superpesiksen yksi kaikkien aikojen kovimmista kotiuttajista, pitkällä urallaan kaikkiaan 1 236 (35+1201) juoksua lyönyt Sami Joukainen teki ystävänsä Harri Liekolan kanssa omaelämäkerrallisen kirjan yhden pienen hivenen liian myöhään. Joukainen ehti olla viiden vuoden ajan kaikkien aikojen lyöjäkuningas, mutta kesällä 2018 Jere Dahlström pyyhkäisi ohitse. Joukaisen tarina ei siis ollut ilmestyessään enää kaikkien aikojen parhaan kotiuttajan tarina.

Yhtäkaikki Joukaisen kansien väliin saatettu tarina on mielenkiintoinen. Se kertoo siitä, miten urheilu voi vaikuttaa ujon ja aran pojan kehitykseen. Se on myös tarina kansallislajin viimeisten vuosikymmenten kehityksestä. Siinä tarinassa Joukaisella on niin hyvässä kuin pahassakin ollut merkittävä rooli.

Joukainen on yksi niistä pelaajista, joita pesäpallon niin sanottu musta torstai eli surullisen sopupelijutun huipentuma kosketti läheltä. Kirja päästää lukijan lähelle sitä, mitä oikeasti tapahtui, mutta kovinkaan paljoa oikeuden pöytäkirjoista löytyvän totuuden ulkopuolelta se ei sittenkään kerro. Nimiäkin toki on, mutta ne nimet löytyvät myös niistä pöytäkirjoista. Henkilökohtaisesti nostan Joukaiselle hattua siitä, että hän ei laula vielä 20 vuoden jälkeenkään – se ei yksinkertaisesti ole suomalainen tapa toimia.

Lue lisää Asko Tanhuanpään kirjoittamasta Lyöjäkuningas – Sami Joukainen mailan varressa -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2019.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat