Fair Play -lehti: Yksi kausi paksussa paketissa
19.6.2019 15:45 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Fair Play -lehti: Yksi kausi paksussa paketissa

Tänä keväänä tuli kuluneeksi 50 vuotta HIFK:n ensimmäisestä jääkiekon Suomen mestaruudesta. Sen kunniaksi julkaistiin Harri Pirisen kirjoittama teos HIFK Stadin Kingit. Kirjan alaotsikkona on Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö.

On melkoinen saavutus saada aikaan yhdestä kiekkokaudesta reilusti yli 200-sivuinen teos. Varsinkin kun mestaruussarjassa oli siihen aikaan kullakin joukkueella vain 22 ottelua. Pudotuspelithän tulivat Suomen pääsarjaan vasta 1970-luvun puolivälissä SM-liigan perustamisen myötä.

Toki Pirisellä on tuohon HIFK:n mestaruuskauteen perusteellinen pohjustus ja tukeva raamitus. Pieni tiivistys ei olisi kuitenkaan ollut pahitteeksi. Höyläämisen varaa olisi ollut muun muassa monen eri henkilön lähes samansanaisissa hehkutuksissa.

Perustekstin lisäksi vuoden 1969 mestarijoukkueen jokaisesta pelaajasta on oma aukeamansa. Pirinen on haastatellut kaikki elossa olevat mestarit. Heidän sitaattejaan on käytetty runsaasti myös perustekstissä. Tuoreet otokset näistä pelaajista ovat mukava mauste muuten melko vaatimattomaan, pitkälti lehtileikkeiden skannauksiin perustuvaan kuvitukseen.

Lue lisää Matti Hannulan kirjoittamasta HIFK Stadin Kingit -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat