Fair Play -lehti: Yllätyksetön ykkönen
6.6.2019 16:29 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


– Tämä ei tule toistumaan, kirjailija
Kari Hotakainen lupasi kunniakirja
ja voittopysti kourissaan.
Kuva: Matti Hannula.

Fair Play -lehti: Yllätyksetön ykkönen

Harvoin, jos koskaan, on Vuoden urheilukirja -palkinnon voittaja ollut niin selkeästi ennakoitavissa kuin tällä kertaa. Ensisijaisesti romaanikirjailijana aiemmin kunnostautuneen Kari Hotakaisen kirjoittama teos Tuntematon Kimi Räikkönen palkittiin vuoden 2018 parhaana kotimaisena urheiluaiheisena teoksena.

Vuoden urheilukirja -palkinto, nykyiseltä viralliselta nimeltään Helge Nygrenin palkinto, on jaettu vuodesta 1980 lähtien. Vuoden urheilukirjan valitsee Urheilumuseon nimeämä palkintoraati. Tätä nykyä sen kokoonpano on: Esko Heikkinen (pj), Juha Kanerva, Kristiina Kekäläinen, Susanna Luikku ja Mika Wickström. Luikkua lukuun ottamatta kaikki ovat Urheilutoimittajain Liiton jäseniä.

Raadilla tuskin oli kovin paljon pähkäilemistä finalistien kesken. Raadin mukaan Tuntematon Kimi Räikkönen on mainesanojensa arvoinen taideteos. ”Kari Hotakainen on tyylitellyt elämäkerran, joka vaikuttavalla tavalla taustoittaa vuosituhannen alun tunnetuimman suomalaisurheilijan tarinan”, Siltalan kustantamaa teosta luonnehdittiin Urheilumuseon tiedotteessa.

Kari Hotakainen kertoi palkitsemistilaisuudessa Villa Kivessä Helsingissä helmikuussa, ettei hänellä ollut tähän kirjoitusprojektiin ryhtyessään pienintäkään aavistusta, millaiseen rumbaan se johtaa.

– Minulle tämä oli erikoinen tapahtumasarja alusta pitäen; surrealistinen, absurdi ja antoisa. Lopputulema on sitten elänyt ihan omaa elämäänsä, Hotakainen totesi.

Lue lisää Kari Hotakaisen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat