Fair Play -lehti: Vanhat asenteet eivät muutu helposti
6.6.2019 13:00 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Minna Kauppi osallistui maaliskuussa Urheilutoimittajain
Liiton vuosikokouksen jälkeen Casino Helsingissä pidetyn
Kevätseminaarin paneeliosioon yhdessä STT:n urheilun ja
uutiskuvan toimituspäällikön Panu Tuunalan (vas.), Grano
Oy:n kaupallisen johtajan Jukka-Pekka Vuoren ja Suomen
Olympiakomitean toimitusjohtajan Mikko Salosen kanssa.
Kuva: Matti Hannula.

Fair Play -lehti: Vanhat asenteet eivät muutu helposti

Minna Kauppi haluaa, että urheilijoita arvostetaan menestyksen eikä sukupuolen tai ulkonäön perusteella. Suunnistuksen yhdeksänkertainen maailmanmestari oli aktiivivuosinaan urheilutoimittajille helppo tapaus nostaa otsikoihin ja sivujen pääkuviin tai jopa äänestää Vuoden Urheilijaksi 2010. Kauppi ohitti monta ehdokasta Vuoden Urheilija -äänestyksessä kokonaisvaltaisella esiintymisellään – maailmanmestari kiinnosti sekä saavutuksiltaan että puheiltaan ja oli helppo nostaa myös naisurheilijana sivuille ja kuvaruutuihin.

– Naisten asema urheilumediassa on vuosien mittaan parantunut, mutta vielä löytyy kovin vanhakantaista ajattelua seuratessa kirjoittelua, Kauppi toteaa.

– On vieläkin ihan liian tavallista, että naisurheilijaa aletaan kuvata haastattelussa tai uutisoinnissa hänen ulkonäkönsä perusteella. Usein tällöin nousee esiin kulma, että hyvännäköinen urheilija saa tilaa helpommin kuin joku toinen yhtä lailla urheilijana ansioitunut. Uskon tietäväni omastakin puolestani jotain asiasta, sanoo Kauppi, joka on palannut historiallisen aktiiviuransa jälkeen suunnistuksen pariin ja Lahden Suunnistajien toimistoon töihin.

– Yksilölajeissa suomalaiset naiset ovat olleet mukavasti esillä viime vuosina. Media on hehkuttanut Kaisa Mäkäräistä ja Krista Pärmäkoskea ihan heidän urheiluansioidensa mukaan, mutta kaikilla ei ole näin helppoa. Etenkin joukkuelajeissa naisten urheilua
ei seurata yhtä vahvasti kuin miesten, muistuttaa Kauppi.

– Tietysti sanotaan, ettei naisten jääkiekko kiinnosta yhtä paljon kuin miesten, mutta kuinka se voisikaan kiinnostaa, mikäli naiset ovat pääasiassa uutispimennossa. Onneksi näyttää siltä, että naisten saavutuksia aletaan huomioida entistä useammin. Esimerkiksi naisten jääkiekon MM-turnaus oli esillä, ja sen tarinaa oli kiva seurata.

Lue lisää Minna Kaupin ajatuksista sekä kuulumisia Urheilutoimittajain Liiton Kevätseminaarista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat