Fair Play -lehti: STT seuraa urheilun trendejä
5.6.2019 13:29 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Uusien lajien myötä viime aikojen ilmiö urheilun toimittamisessa
on ollut keskustelu tasa-arvosta: saavatko naiset samanlaisen
aseman kuin miehet? Panu Tuunalan mukaan naiset saavat STT:lta
tilaa kuten miehetkin – yleisen kiinnostuksen mukaisesti.
Kuva: Martti Kainulainen.

Fair Play -lehti: STT seuraa urheilun trendejä

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -äänestykseen pääseminen on monille uusi lajeille lähes yhtä tärkeä toiminnan mittari kuin se, että laji hyväksytään Opetus- ja kulttuuriministeriön avustamien urheilulajien listalle. Silloin tällöin liitto saa pohdittavakseen tulokaslajien kelpuuttamista äänestyslistoilleen.

Uuden lajin tie urheilun aateliin käy usein Suomen Tietotoimiston urheilutoimituksen keskuspöydän kautta. Kun STT alkaa uutisoida lajista, niin jutut päätyvät useimpien medioiden printti- ja verkkosivustoille. Esimerkiksi esports tai e-urheilu on ollut keskusteluissa mukana, sillä kaikki eivät miellä tietokonepeleillä kilpailemista urheiluksi. Onko elektroninen urheilu kelvollinen aihe urheilusivuille? STT on välittänyt jo pitkään e-urheilun tuloksia ja myös isoista tapahtumista juttuja.

– Joku vuosi sitten huomattiin, että suomalainen tietokoneporukka on voittanut satojen tuhansien eurojen palkinnon. Toimituksessa heräsi aiheellinen kysymys, että miksi siitä muka ei tehtäisi juttua. Kielteiseen päätökseen ei löytynyt yhtään perusteltua syytä, kertoo STT:n uutiskuvan ja urheilun toimituspäällikkö Panu Tuunala.

Samalla tavalla uusista lajeista on hiipinyt STT:n listoille cheerleading. Suomalaiset alkoivat menestyä lajeissa, joilla on kova kansainvälinen huomio. STT:n ei tarvinnut jäädä odottamaan, että ovatko lajit Urheilutoimittajain Liiton listoilla vai ei.

– E-urheilu ja cheerleading ovat tulleet jäädäkseen. Esimerkiksi meidän seitsemän toimittajan urheilussa jokainen seuraa lajeja vuorollaan ja on valmis tekemään niistä juttua, kuten mistä muusta urheilusta hyvänsä. Meillä oli yksi e-urheilun hienosti hallitseva harjoittelija, joka auttoi toimitustamme uudessa asiassa. Nyt meillä pitäisi olla e-urheilun merkittävät tapahtumat listoillamme ja täysi valmius uutisointiin, kertoo Tuunala.

Lue lisää Panu Tuunalan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2019.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat