Fair Play -lehti: Yhdessä eteenpäin
27.5.2019 15:08 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Fair Play -lehti: Yhdessä eteenpäin

Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Kari Linna kirjoittaa Fair Play -lehden pääkirjoituksessaan Vuoden Urheilija -äänestyksestä:

Liittomme hallitus päätti järjestää ylimääräisen yhdistyskokouksen Vuoden Urheilija -valinnan tiimoilta. Kysymys on siitä, haluammeko pitää vuodesta 1947 alkaneen yhtäjaksoisen perinteen täysin itsellämme, vai olemmeko valmiita luopumaan siitä edes osittain. Ulkopuolisten, mutta myös omien yhteistyökumppaniemme taholta on esitetty kysymyksiä, ja jopa toiveita, että myös yleisö saisi vaikuttaa Vuoden Urheilijan valintaan.

Nykyaikana vuorovaikutteisuus on päivän sana. Mutta onko perinteinen Vuoden Urheilija -äänestys oikea foorumi siihen? Meillä työksemme ympärivuotisesti urheilua seuraavilla urheilutoimittajilla on näkemykseni mukaan ylivoimaisesti paras kokonaiskäsitys ja -osaaminen näiden valintojen tekemiseen. Saamme lisäksi taustatueksi asiantuntevan Vuoden Urheilija -valiokunnan laatimat listat perusteluineen jopa yli 70:stä lajista. Liittomme äänestys on luotettava, arvokas, parhaiden asiantuntijoiden tekemä. Urheilijat itse arvostavat valinnan todella korkealle.

Yleisöäänestyksiä vastaan puhuu se, että niissä on aina manipulaation riski. Varoittavaa esimerkkiä ei tarvitse hakea kaukaa. Ruotsissa vastaavan Jerringprisetin äänestää yleisö. Toissa vuonna aktiivisesti äänestänyt ratsastusväki sai ehdokkaansa Peder Fredricsonin voittajaksi ennen olympialaisissa kultaa, hopeaa ja pronssia voittanutta uimaria Sarah Sjöströmiä sekä golfin British Openin mestaruuden vienyttä Henrik Stensonia. Kohu oli valmis.

Lue lisää uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2019.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat