Kiinan Paralympiakomitea hakee oppia Suomen talviurheiluolosuhteista – tiedotustilaisuus 29.5.
22.5.2019 12:16 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Kiinan Paralympiakomitea hakee oppia Suomen talviurheiluolosuhteista – tiedotustilaisuus 29.5.

Suomen Paralympiakomitea järjestää 29. toukokuuta 2019 klo 13.00 Helsingissä (Sporttitalo, Valimotie 10, sininen aula, 5. krs) tiedotustilaisuuden, jossa allekirjoitetaan sopimus yhteistyöstä Kiinan vammaisjärjestö CDPF:n (China Disabled Persons’ Federation) kanssa. Kiina on paralympiaurheilun jättiläinen erityisesti kesäpuolella, sillä se voitti Rion 2016 kesäparalympialaisissa 239 mitalia ja oli mitalitaulukon selkeä ykkönen. Pyeongchangin talviparalympialaisissa 2018 saldona oli yksi kultamitali.

Kiinalaisia kiinnostaa erityisesti suomalaisten osaaminen talviurheilussa. Suomen ja Kiinan Paralympiakomiteoiden välinen yhteistyö tarjoaa monia mahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille. Esimerkiksi useamman suomalaisen urheiluopiston kansainvälisistä asiakkuuksista kiinalaiset vieraat muodostavat huomattavan osan. Kiinan delegaatio vierailee CDPF:n varapuheenjohtaja WANG Meimein johdolla neljän päivän aikana muun muassa Liikuntakeskus Pajulahdessa sekä Vuokatin ja Kisakallion Urheiluopistoissa.

Tilaisuudessa puheenvuorot pitävät ja ovat niiden jälkeen haastateltavissa:
WANG Meimei, CDPF:n varapuheenjohtaja
Tero Kuorikoski, Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri
Hannu Tolonen, Opetus- ja kulttuuriministeriö
Petri Tulensalo, Business Finland
Jani Peltopuro, Paralympiakomitean urheilijavaliokunnan varapuheenjohtaja, käsipyöräilijä

Yhteistyö on osa Kiinan ja Suomen talviurheilun teemavuotta, joka toteutuu muun muassa ministeriöiden, kaupunkien, Suomen Olympiakomitean, Suomen Paralympiakomitean, lajiliittojen ja urheiluopistojen yhteistyönä. Teemavuodelle on nimetty kahdeksan urheilijalähettilästä, joiden mukana on kaksi paralympiaurheilijaa: lumilautailija Matti Suur-Hamari ja kelkkahiihtäjä Sini Pyy.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Suomen Paralympiakomitea, Leena Kummu, puh. 050 569 1836, leena.kummu@paralympia.fi.

Lähde: Suomen Paralympiakomitean tiedotus.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat