Fair Play -lehti: Autohistoriaa upeilla kuvilla
12.4.2019 10:30 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Fair Play -lehti: Autohistoriaa upeilla kuvilla

Vanha väite siitä, että jokaisen aikuisen miehen sisällä asuu autoja, moottoreita, pärinää ja pakokaasun käryä rakastava pieni poika, konkretisoitui kohdallani lihaksi saadessani käsiini legendaarisista kilpa-autoista kertovan kirjan Ratojen ja rallien valiot – Suomen historiallisia kilpa-autoja. Ei ole väärin väittää, että kirja tempaisi miehen mukaansa, se vei mennessään.

Tunnustan olleeni moottoriurheiluorientoitunut jo kauan ennen kuin minusta tuli toimittaja. Omat lajini toki kiinnostivat mediankin kautta, mutta niin kiinnostivat myös mäkiset, aaltoset, saariset, rosbergit ja keitä niitä nyt olikaan. Eläintarhan ajoja seuraamaan olin ikävä kyllä vähän liian nuori.

Suomeen liittyvistä osin jo kadonneistakin kilpa-autoista kertova kirja lähtee liikkeelle juuri Eläintarhasta, mistä muualtakaan. Veikko Lautsin lennokas kerronta vie lukijan matkustajaksi Curt Lincolnin ja kumppanien autoihin. Monille saattaa olla yllätys, että Suomessa oli tuontisäännöstelystä huolimatta jo tuolloin sellaisia automerkkejä kuin Ferrari, Jaguar, Allard, Porsche, Lotus, Alfa Romeo ja Maserati. Toki Eltsua kierrettiin myös itse tehdyillä autoilla, joista osaa voi kuvailla jopa kaunislinjaisiksi.

Lue lisää Ratojen ja rallien valiot – Suomen historiallisia kilpa-autoja -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat