Fair Play -lehti: E-urheilu ja cheerleading uusiksi lajeiksi?
9.4.2019 10:56 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: E-urheilu ja cheerleading uusiksi lajeiksi?

Viimeisimmässä Vuoden Urheilija -äänestyksessä hylättiin muutamia äänestyksiä, koska ne kohdistuivat vääriin lajeihin. Cheerleading ja e-urheilu eivät vielä olleet äänestyskelpoisia. Sellaiseksi kelpasivat vain etukäteen hyväksytyt lajit, joita on tällä hetkellä 72 kappaletta. Viime vuosina lista on pysynyt hyvin samanlaisena, isompia muutoksia ei ole tapahtunut.

E-urheilun vastustajien ykkösargumentti on, ettei sellainen ole urheilua, missä ei tule hiki, eikä edes hengästy. Toisekseen läheskään kaikki e-urheilijat itsekään eivät miellä olevansa urheilijoita, monen käyttämä termi on kilpapelaaja. Kuinka kaukana e-urheilu sitten on shakista, biljardista tai tikkaurheilusta? Fyysiseltä rasitukseltaan ei ainakaan vähäisempi, ja treenimäärät ovat isommat. Cheerleading on puhdas joukkuelaji, joten siinä vuoden parhaan valitseminen ei ole niin yksinkertaista. Silti lajin suosion huomioiden sen mukana oloa äänestyslistoilla voi perustella.

E-urheilun ja cheerleadingin pääsy lajikirjoon olisi vastaus Urheilutoimittajain Liiton jäsenten toiveisiin ja toisi myös selkeyttä Urheilugaalan valintojen suhteen. Urheilutoimittajain Liiton ja Urheilugaalan ehdokkaiden olisi yhdenmukaisuuden vuoksi hyvä olla mahdollisimman pitkälti samoista lajeista peräisin.

Lue lisää Kari Linnan kolumnista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2019.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat