Fair Play -lehti: Sami Itani tarjoaa urheilutoimittajille vastuullista roolia
2.4.2019 10:53 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Vasta valittu Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja
Sami Itani liittovaltuuston kokouksen jälkeen.
Kuva: SUL.

Fair Play -lehti: Sami Itani tarjoaa urheilutoimittajille vastuullista roolia

Uusi puheenjohtaja Sami Itani, 31, aikoo johtaa kriisiin ajautunutta Suomen Urheiluliittoa avoimuudella. Johtamisessa hän tukeutuu mentoreidensa apuun.

Suomen yleisurheilu vajosi viime syksynä sellaiseen kriisiin, että kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho järjesti yleisurheilun
avainhenkilöt ministeriöön keskustelemaan lajin tulehtuneesta tilanteesta. Ongelma näytti vain pahenevan, kun vahvimpana puheenjohtajaehdokkaana pidetty OP-ryhmän Olli Lehtilä vetäytyi viime hetkellä puheenjohtajakilvasta keskustelun muututtua sävyltään ikäväksi niin Lehtilää, hänen työnantajaansa kuin Urheiluliittoakin kohtaan.

Kauppatieteiden tohtori Sami Itani oli ehtinyt toimia vuoden verran SUL:n hallituksessa. Hän oli varautunut jatkamaan Lehtilän johtamassa hallituksessa. Valintakokouksen alkaessa hän kuitenkin kuuli Lehtilän vetäytymisestä. Hän kelasi nopeasti oman haastattelunsa ehdollepanotoimikunnan tentissä: talous, yhteistyö, huippu-urheilu. Se oli mennyt hyvin. Nyt hän uskoi mahdollisuuksiinsa. Valinta oli lopulta täysin selvä äänin 35/41.

– Se tulos ei anna vain mandaattia ajaa esiin nostamiani asioita, vaan myös velvollisuuden ajaa niitä. Koen, että nyt on aika odottava tunnelma.

– Olen yllättynyt, miten paljon yhteydenottoja sain, miten erilaisista taustoista, ja miten kannustavia ne olivat, Itani sanoo.

Puheenjohtajavalinnan jälkeen Itani on saanut lähes päivittäin yhteydenottoja.

– Olen ollut otettu median mielenkiinnosta. Minut ja SUL on esitetty positiivisessa valossa. Se on ollut todella arvokasta.

– Arvostan yhteydenottoja ja olen valmis myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Rajan olen kuitenkin vetänyt viihteeseen ja naistenlehtiin.

Lue lisää Sami Itanin ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat