Fair Play -lehti: Legenda herää henkiin piirrettynä
26.3.2019 9:27 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Fair Play -lehti: Legenda herää henkiin piirrettynä

Pelkkä ajatuskin tuntuu ensialkuun kornilta: onko mitään järkeä tehdä 5–10-vuotiaille lapsille suunnattu elämäkerrallinen piirretty kirja jo lähemmäs 46 vuotta sitten kuolleesta moottoripyöräilijästä? Kirjan perinpohjainen lukeminen antaa aukottoman vastauksen – kyllä on. Italian Monzassa 20. toukokuuta 1973 traagisesti menehtyneen maailmanmestari Jarno Saarisen tarina elää kaikkien vuosien jälkeenkin. Legendalla on paikkansa tulla julki kerta toisensa jälkeen, se ei koskaan kuole.

Itse kaiken eli niin kirjan tekstin, kuvituksen kuin taitonkin tehnyt Pirita Tolvanen paljastaa saaneensa idean Mu?nchenin lentokentällä sattumalta tapaamaltaan Jorma Taijonlahdelta. Kuultuaan, mitä Tolvanen tekee, ehdotti Taijonlahti kirjan tekemistä joko suomalaisista rallikuskeista tai Jarno Saarisesta.

Sattumasta tuli konkretiaa Tolvasen ottaessa yhteyttä Jarno Saarisen leskeen Soili Karmeen ja Jarnon veljeen Jari Saariseen. Legenda alkoi saada inhimilliset kasvot, joihin liittyvä tarina vei kymmenen vuotta Paronin kuoleman jälkeen syntyneen Tolvasen mukanaan.

Vaikka kirja onkin suunnattu lapsille, ei sitä ole tehty lapsenomaisesti lällätellen eli puolivaloilla, vaan taustatyö on toteutettu taidokkaasti ja pieteetillä. Jarno Saarisen tarina on kerrottu juuri niin, miten se oikeasti meni, ja kuvitus on jopa uskomattoman yksityiskohtaista.

Lue lisää Paroni – Jarno Saarisen elämä -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2019.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat