Urheilutoimittajain Liitto valitsi Vuoden urheilutoimittajaksi Timo Innasen
20.3.2019 9:29 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilutoimittajain Liitto valitsi Vuoden urheilutoimittajaksi Timo Innasen

Urheilutoimittajain Liitto valitsi Vuoden urheilutoimittajaksi Timo Innasen

MTV Urheilun Timo Innanen on Vuoden urheilutoimittaja vuosimallia 2018. Valinnan teki Urheilutoimittajain Liiton hallitus.

Innanen on toimittaja, joka on ansioitunut erityisesti tutkivan journalismin tekijänä sekä urheilun uutisoinnissa. Noin kymmenvuotisen uransa Innanen aloitti A-lehtien kustantamassa Urheilulehdessä, jossa hän erikoistui kotimaisen jalkapallon ja urheilun uutisoinnin eturivin toimittajaksi. Vuonna 2014 Innanen siirtyi MTV:n urheilutoimitukseen, jossa hän on laajentanut osaamistaan urheilun yleistoimittajuuden suuntaan ja syventänyt tutkivan journalismin tekemistään.

Innanen on aina ollut huolellinen taustoittaja ja perehtynyt juttujensa faktoihin ja yksityiskohtiin pitkäjänteisesti. Tämä on näkynyt monissa hänen valtakunnallista julkisuuttakin saaneissa uutisjutuissa. Keväällä 2011 Innanen oli ensimmäinen toimittaja, joka uutisoi Tampere Unitedin kyseenalaisista rahoituskuvioista, jonka seurauksena seuran pelaaminen Veikkausliigassa evättiin.

Vuoden 2018 aikana Innanen oli ensimmäisenä urheilutoimittajana avaamassa taustoja suomalaisessa joukkueurheilussa paljastuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Innanen sai tutkimuksissaan selville naisjoukkuelajeissa ilmenneistä vuosikausia jatkuneista tapauksista, joita on sittemmin paljastunut lisää.

Vaikka Timo Innasen nimi on usein esiintynyt urheilun kovien uutisjuttujen alla, se on vain näkyvin osa hänen arkityötään. Hän ei pyri pikavoittoihin, vaan pitää mottoinaan ahkeruutta ja rohkeutta. Nämä ominaisuudet ovat näkyneet hänen työssään viime vuoden aikana. Innanen jatkaa samoilla periaatteilla ja pitää tutkivaa otetta keskiössä omassa työssään. Hän toivoo, että alalla panostettaisiin tähän laajemminkin ja urheilutoimittajille annettaisiin resursseja tutkivan journalismin tekemiseen.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat