Urheilutoimittajain Liitto antoi Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen Hannu Patanalle
20.3.2019 9:28 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilutoimittajain Liitto antoi Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen Hannu Patanalle

Urheilutoimittajain Liitto antoi Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen Hannu Patanalle

Urheilutoimittajain Liitto palkitsi 67-vuotiaan urheilutoimittaja Hannu Patanan (s. 6.5.1951) Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksella.

Vetelissä syntynyt Hannu Patana aloitti toimittajauransa vuonna 1971. Hän toimi aluksi sanomalehti Keski-Pohjanmaan aluetoimittajana Haapajärvellä. Vuonna 1975 hänestä tuli ensin Keski-Pohjanmaan urheilutoimittaja ja sittemmin urheilutoimituksen päällikkö. Tuo jakso huipentui Patanan ensimmäiseen työmatkaan olympialaisiin, Moskovaan vuonna 1980.

Sen jälkeen oli edessä suuri muutos, jonka päivämäärän Hannu Patana muistaa hyvin. Hän aloitti Turun Sanomissa 8. joulukuuta 1980. Samana päivänä New Yorkin keskuspuiston laidalla ammuttiin yksi musiikkimaailman suurimmista tähdistä, John Lennon.

Turun Sanomien suuressa urheilutoimituksessa Patana toimi toimitussihteerinä, joka seurasi urheilua laaja-alaisesti, ja jonka mielipiteet olivat aina harkittuja. Turun Sanomat lähetti Patanan Soulin kesäolympialaisiin vuonna 1988 ja talviolympialaisiin vuosina 1984 ja 1998. Jalkapallon MM-kilpailuissa Patana on ollut neljä kertaa toimittajana, samoin jääkiekon MM-kilpailuissa. Lisäksi Patana on ollut toimittajana parikymmentä kertaa muiden lajien arvokilpailuissa, kun mukaan lasketaan myös seitsemän F1-osakilpailua.

Kun Patanan kansainvälinen urheilutoimittajaura oli alkanut Moskovan olympialaisista, niin hienon urheilutoimittajauran kauniiksi päätökseksi hän oli Turun Sanomien toimittajana Moskovassa yleisurheilun MM-kilpailuissa vuonna 2013.

Naantalilainen Hannu Patana on osallistunut aktiivisesti Turun Urheilutoimittajien Kerhon ja Urheilutoimittajain Liiton hallitustyöskentelyyn. Urheilutoimittajain Liiton hallituksessa Patana vaikutti 1999–2006. Tuosta viimeiset kaksi vuotta hän veti liiton koulutusvaliokuntaa.

Eläkepäivillään Hannu Patana on ollut mukana muun muassa Paavo Nurmi Gamesin mediapalveluiden järjestämisessä.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat