Fair Play -lehti: Kaikki mitä aina halusit tietää Urkista ja urheilusta
5.3.2019 12:04 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Kaikki mitä aina halusit tietää Urkista ja urheilusta

Pilkuntarkkaa urheiluhistoriaa liian pienellä präntillä? Vai silmiä avaavaa taustoitusta Urho Kekkosen elämänpolusta, erityisesti urheilua sivuten? Riippuu lukijasta ja hänen mielenkiintonsa kohteista. Allekirjoittanut tuskin olisi jaksanut kirjaa loppuun asti, ellei olisi ollut toimeksiantoa tehdä kirja-arviota.

Kirjan teksti on niin pientä ja tiheään rivitettyä ja siihen ympätyt lukuisat lainaukset vieläkin pienempää kirjasinta, että luettavuus kärsii. En tiedä, ovatko valinnan takana ekonomiset syyt vai mitkä, mutta kun täysin virheettömään ja sujuvaan kieleen on epäilemättä käytetty aikaa ja vaivaa, niin miksi oikaista säästämällä ihan ykkösjutussa – siinä, onko kirja luettava vai ei?

Viitaten vaivannäköön ja sen positiiviseen seuraukseen: taustahaastattelujen määrä, lähde- ja viiteluettelot sekä henkilöhakemistot sekä pikkutarkat noteeraukset päähenkilö Kekkosen urheilutuloksista alleviivaavat tekijän huolellisuutta. Pisteitä näistä.

Lue lisää Kekkosen kisat – Urho Kekkonen ja urheilu -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2019.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat