Fair Play -lehti: Rastitarinaa ammattitaidolla
15.2.2019 10:57 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Rastitarinaa ammattitaidolla

Urheiluseuran historiikin kirjoittamiseen on neljä vaihtoehtoa. Ensiksi: seuran hallitus haluaa painaa puumerkkinsä historiaan ja päättää kirjoittaa historiikin itse. Toiseksi: hallitus pyytää tutun urheilutoimittajan kirjoittajaksi, onhan hän seurannut seuran toimintaa ja muutenkin mukiin menevä kaveri. Kolmanneksi: hallitus tilaa työn ammattihistorioitsijalta. Neljänneksi: hallitus tilaa historiikin Urheilumuseolta. Todennäköisyys lopputuloksen onnistumiseen kasvaa porras portaalta.

Helsingin Suunnistajat tilasi 75-vuotishistoriikkinsa Urheilumuseolta. Se kertoo siitä, että kyseessä on poikkeuksellisen valistunut ja varakas urheiluseura. Kun museolla työskentelee erikoistutkijana seuraan kuuluva suunnistaja ja maajoukkuetason suunnistusvalmentaja Kalle Rantala, oli valinta siinäkin mielessä luonteva ja onnistunut.

Lopputuloksena on vahva läpileikkaus suomalaisen suunnistuksen valtaseuran historiaan. Jämsästä lähtöisin oleva Rantala on ammattitaidolla kuvannut Helsingin Suunnistajien värikkäitä vaiheita.

Lue lisää Metsissä kuljimme kerran – Helsingin Suunnistajat 1943–2018 -kirja-arviosta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat