Fair Play -lehti: Kaikki suomalaisesta pöytätenniksestä
7.2.2019 10:37 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Kaikki suomalaisesta pöytätenniksestä

Kun kirjan esittely alkaa lauseella ”Tätä kirjaa ei kukaan pöytätenniksen harrastaja voi ohittaa”, se lupaa teoksesta paljon. Mutta mikäs on luvatessa, kun pitää sanansa.

Suomen Pöytätennisliitto on 80-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kustantanut ja julkaissut kirjan, jonka luettuaan voi sanoa sen kertovan kaiken suomalaisesta pingiksestä ja sen historiasta. Ja mikä arvostettavaa, teos käy läpi lajin synnyn ja kehityksen maassamme ilman, että varsinkaan alkuvuosien vähemmän menestyksekkäitä vuosia (liitto perustettiin1938, ensimmäinen maaotteluvoitto tuli vasta 1949) olisi värikynällä käsitelty. Tai matkan varrella olleita talousvaikeuksia ja henkilöristiriitoja ei oltaisi tuotu esiin. Valittu tyyli on oikea. Elämän makua.

Kirjan toimittajat ovat liiton nykyinen puheenjohtaja Esko Heikkinen ja Urheilumuseon tutkimuspäällikkö Ossi Viita. Heidän käsialaansa suurin osa onkin, mutta mukana on ollut toistakymmentä muutakin kirjoittajaa. Tästä huolimatta teksti on yhdenmukaista ja jouhevaa kieltä. Myös virheettömyyttä osaa arvostaa, se kun ei aina ole itsestäänselvyys.

Lue lisää Pingpongista pöytätennikseen -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat