Fair Play -lehti: AIPS Young Reporters -ohjelma otti paljon, mutta antoi enemmän
6.2.2019 13:27 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: AIPS Young Reporters -ohjelma otti paljon, mutta antoi enemmän

Nuoresta iästä ja naissukupuolesta on tällä alalla harvemmin hyötyä. Siksi ilmeeni oli kovin hämmentynyt kollegan tiedustellessa ikääni helteisenä elokuun iltapäivänä. Vielä hämmästyneempi olin vastattuani kysymykseen ja kuullessani vastauksen

– Hinni voi hakea!

Hämmennys vaihtui pian innostukseen, kun selvisi, ettei kyseessä ole parisuhdetta koetteleva tosi-tv-ohjelma, vaan Kansainvälisen urheilutoimittajainliiton, AIPS:in Young Reporters -ohjelma, joka järjestettäisiin jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kilpailujen yhteydessä Uruguayssa. Pimeän ja sateisen marraskuun sekä töiden ja gradustressin värittämän arjen vaihtamista aurinkoiseen Etelä-Amerikkaan ja jalkapalloon ei tarvinnut kauaa miettiä.

– Tämä ei ole mikään huviloma, ilmoitti italialaismentorimme alkajaisiksi ja jakoi meille koepaperin. Hyvin pian meille selvisikin, että haaveet rusketuksesta ja lukujärjestyksen mukaisista vapaailloista voisi unohtaa. Ruokailut pyyhkivät pois viimeisetkin vapaa-ajan rippeet, sillä ne veivät lähes poikkeuksetta vähintään puolitoista tuntia kerralla. Mutta kerkesipä vaihtaa kuulumisia kurssikavereiden kanssa!

Young Reporters -ohjelma oli todellakin mukava ja erilainen kokemus, jota en vaihtaisi pois. Parasta ohjelmassa oli tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin kulttuureihin. Itselleni naisten urheilun näkyvyyden lisääminen mediassa on tärkeää, ja ilman ohjelmaa minulla ei olisi ollut mahdollisuutta raportoida Suomen tyttöjen otteista paikan päältä. Fifan nuorten MM-kilpailut noudattavat samaa protokollaa kuin aikuisten, joten oli tulevaisuuden kannalta hyödyllistä nähdä, miten asiat hoituvat isommissa kisoissa.

Suosittelisin ohjelmaa kuitenkin ensisijaisesti opiskelijoille, jotka eivät vielä ole ehtineet kartuttamaan juurikaan työkokemusta. Samalla haaveet lomailusta uudessa maassa voi unohtaa – tämä kolmeviikkoinen sujui pitkälti töitä paiskiessa.

Lue lisää Hinni Hirvosen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


– Suomen pelipäivät olivat itselleni aika kiireisiä,
sillä kotitoimituksen lisäksi teimme päivittäin jutun
myös AIPS:lle, kertoi Hinni Hirvonen, jolla tässä
haastatteluvuorossa Suomen Aino Vuorinen.
Kuva: Taru Nyholm.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat