Fair Play -lehti: E-urheilu jakaa yhä voimakkaasti mielipiteitä
25.1.2019 9:42 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: E-urheilu jakaa yhä voimakkaasti mielipiteitä

Elektroninen urheilu, todellista urheilua vaiko ei? Tämä kysymys jakaa edelleen voimakkaasti mielipiteitä, toiset liputtavat täysillä e-urheilun puolesta, kun taas toisten mielestä sillä ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa.

E-urheilu on jo nyt maailmalla miljoonabisnestä, joka tavoittaa satoja miljoonia katsojia. Siinä pätevät samat lainalaisuudet kuin missä tahansa muussakin urheilussa. Huipulle pääsee vain tinkimättömän kovalla harjoittelulla ja lahjakkuudella. Suosio tosin jakaantuu voimakkaasti, kun sitä tarkastellaan eri ikäryhmissä. Alle 30-vuotiaat miehet ovat eniten kiinnostuneita, mutta naistenkin kiinnostus on kovassa nousussa.

E-urheilun väkivaltaisuus jarruttaa sen kelpuuttamista olympialajiksi. Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach näkee e-urheilun mahdollisuutena tavoittaa nuorempia yleisöjä. Monet perinteisistä olympialajeista kiinnostavat vain vanhempaa väkeä, mutta elektronisella urheilulla nuortenkin kiinnostus olympialaisiin saattaisi nousta huimasti.

Lue lisää Matti Lehtisaaren kolumnista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat