Fair Play -lehti: Huippujen terveydenhuoltoa pohditaan
22.1.2019 13:39 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Huippujen terveydenhuoltoa pohditaan

Vaikka Suomi on arvostettu urheilutraumatologian osaajamaa, emme yllättäen oikein tiedä, kuinka paljon meillä on kilpa- ja huippu-urheilun parissa toimivia lääkäreitä. Arviointi on yhtä hankalaa urheilufysioterapeuttien, urheilu psykologien ja ravitsemusterapeuttien osalta.

KIHU:n määräaikaisena työntekijänä olen saanut tehtäväkseni yrittää selvittää, kuinka paljon yllä mainittuja toimijoita on. Hankkeen rahoituksesta vastaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Selvityksessä mietitään myös liikuntalääketieteellisten tutkimusyksiköiden ja valmennuskeskuksien sekä urheiluakatemioiden yhteistyön kehittämistä.

Pohdimme esimerkiksi sitä, millä tavoin liikuntalääketieteen erikoislääkärikoulutus ja huippu-urheilu voisivat tehdä molempien tahojen tavoitteita tukevaa yhteistyötä. Lisäksi selvityksellä tavoitellaan konkreettisia toimenpideehdotuksia olympiakomitean tukiurheilijoiden terveydenhuollon rakenteiden kehittämiselle.

– Tämä on tärkeä projekti alan kokonaisuuden hahmottamisen kannalta. Terveydenhuolto on iso osa urheilijan valmentautumista. Selvitys hyödyttää kaikkia huippu-urheilujärjestelmän toimijoita ja sidosryhmiä, hankkeen ohjausryhmää johtava Olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen sanoo.

Lue lisää Esko Heikkisen ja Maarit Valtosen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


Olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen.
Kuva: Suomen Olympiakomitea.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat