Fair Play -lehti: Jaana Laurila ei laske työtuntejaan – “Ketään ei saa jättää rintamalle”
15.1.2019 14:21 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Jaana Laurila ei laske työtuntejaan – “Ketään ei saa jättää rintamalle”

Ainakaan Jaana Laurilasta ei jää kiinni, etteivätkö suomalaiset lentopalloilijat menestyisi maailmalla. Lentopalloliiton huippu-urheilun hallintopäällikkönä työskentelevä Laurila ei laske työtuntejaan, kun erilaiset projektit ovat kuumimmillaan.

Laurilan pitkiä päiviä ei tarvitse kummastella, kun tietää hänen laajan ja vaativan tehtäväkenttänsä. Laurila tunnetaan ehkä parhaiten miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana, mutta hän suunnittelee muidenkin maajoukkueiden ohjelmat. Lentopallon rinnalla kulkevat beach volley ja istumalentopallo. Kotimaisten töidensä lisäksi Laurilalla on kansainvälisiä tehtäviä Kansainvälisessä lentopalloliitossa (FIVB) sekä Euroopan lentopalloliitossa (CEV). Urheilutoimittajain Liiton Syysseminaarimatkalla puhunut Laurila myönsi, että joskus kova matkustusrumba ja yleinen härdelli ovat puristaneet naisesta viimeisetkin mehut.

– Toisinaan olen mennyt aivan jaksamiseni rajoilla, kärsinyt paniikkikohtauksista ja unettomuudesta. En ole lähtenyt laskemaan ylityötuntejani, mutta lomani olen sentään saanut pidettyä, Laurila huokaisi.

Pitkään kestävillä leirijaksoilla ja ottelumatkoilla pelaajat ja heidän perheensä ehtivät tulla tutuiksi. Usein reissuissa puhutaankin muista asioista kuin lentopallosta. Urheilijan rinnalla kulkemisella on ratkaiseva merkitys tuloksiin.

– Jotta pelaaja voi antaa kentällä kaikkensa, elämän pitää olla järjestyksessä. Ei saa olla perhehuolia, pääsykokeita tai vastaavia murheita. Kokonaisuus muodostuu todella pienistä asioista. Jokaisen pitää saada kokea, että hänestä todella välitetään. Ketään ei saa jättää rintamalle, Laurila tähdensi.

Lue lisää Jaana Laurilan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


Pitkään kestävillä leirijaksoilla ja ottelumatkoilla pelaajat
ja heidän perheensä ehtivät tulla tutuiksi. Usein reissuissa
puhutaankin muista asioista kuin lentopallosta. Urheilijan
rinnalla kulkemisella on ratkaiseva merkitys tuloksiin. Tällä
kertaa juttutuokiolla beach volley -pelaajat Riikka Lehtonen
(vas.) ja Taru Lahti-Liukkonen.
Kuva: Suomen Lentopalloliitto.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat