TOP5-listat julki Vuoden Valmentaja ja Vuoden Joukkue -äänestyksissä
14.1.2019 9:40 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

TOP5-listat julki Vuoden Valmentaja ja Vuoden Joukkue -äänestyksissä

Vuoden Urheilija -äänestyksessä jälleen vilkas äänestysvuosi
TOP5-listat julki kahdessa äänestyskategoriassa

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -äänestys päättyi vuoden vaihteessa ja äänten tarkistuslaskenta on tehty. Vuoden Urheilija -äänestyksessä äänestettiin jälleen vilkkaasti.

– Vuoden Urheilija -äänestyksessä kootaan 10 parhaan lista, jolle saa sijoittaa miesurheilijoita, naisurheilijoita ja joukkueita. Listalle sai sijoittaa vähintään viisi ja enintään kymmenen parasta urheilijaa, kertoo Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -valiokunnan puheenjohtaja Kari Linna.

Joukkuelajit vahvoilla myös Vuoden Valmentaja -äänestyksessä

Vuoden Urheilija -äänestyksen lisäksi Urheilutoimittajain Liiton jäsenet äänestävät samalla kertaa myös Vuoden Joukkuetta ja Vuoden Valmentajaa. Urheilutoimittajain Liitto julkistaa nyt kolmatta kertaa TOP5-listat molemmista kategorioista jo etukäteen.

Vuoden Valmentaja -äänestyksessä TOP5-listan kärjessä ovat aakkosjärjestyksessä Markku Kanerva (miesten jalkapallomaajoukkueen valmentaja), Mikko Manner (jääkiekon miesten SM-kultajoukkueen Oulun Kärppien valmentaja), Petteri Nykky (salibandyn miesten MM-kultajoukkueen ja miesten SM-kultajoukkueen Classicin valmentaja), Olli Ohtonen (maastohiihtäjä Iivo Niskasen henkilökohtainen valmentaja) ja Ahto Raska (painija Petra Ollin henkilökohtainen valmentaja).

Vuoden Joukkue -äänestyksessä TOP5-listan kärjessä ovat aakkosjärjestyksessä jalkapallon miesten maajoukkue, jääkiekon naisten olympiapronssijoukkue, muodostelmaluistelun maailmanmestari Marigold IceUnity, pesäpallon Suomen mestari Joensuun Maila ja salibandyn miesten MM-kultajoukkue.

Kuka nostaa Uno-pokaalin Vuoden Valmentajana ja Vuoden Joukkueena? Se selviää Urheilugaalassa 17. tammikuuta 2019, jolloin julkistetaan myös Vuoden Urheilija -äänestyksen voittaja. Urheilugaalassa julkistetaan myös Vuoden Nuori Urheilija, jonka valitsee Urheilutoimittajain Liitto.

Urheilutoimittajain Liitto on nimennyt Vuoden Urheilijan vuodesta 1947 alkaen, joten Vuoden Urheilija valitaan nyt 72. kerran.

Lisätiedot:
Urheilutoimittajain Liitto, pääsihteeri Nina Jakonen, puh. 050 448 4845
Urheilutoimittajain Liitto, Vuoden Urheilija -valiokunnan puheenjohtaja Kari Linna, puh. 0400 586 446

TOP5: Vuoden Valmentaja 2018 (aakkosjärjestyksessä)
Markku Kanerva, jalkapallo
Mikko Manner, jääkiekko

Petteri Nykky, salibandy
Olli Ohtonen, maastohiihto

Ahto Raska, paini

TOP5: Vuoden Joukkue 2018 (aakkosjärjestyksessä)
Jalkapallon miesten maajoukkue
Jääkiekon naisten olympiapronssijoukkue

Muodostelmaluistelun maailmanmestari Marigold IceUnity
Pesäpallon Suomen mestari Joensuun Maila

Salibandyn miesten MM-kultajoukkue


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat