Fair Play -lehti: Katse Tokiossa – Arvi Savolainen haluaa kehittyä painijana joka päivä
8.1.2019 9:47 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Katse Tokiossa – Arvi Savolainen haluaa kehittyä painijana joka päivä

Suomalaiselta painilta on lupa odottaa olympiamenestystä Tokiossa vuonna 2020. Petra Olli on tällä hetkellä lajin kirkkain tähti, mutta myös miehissä on potentiaalisia arvokisamitalisteja. Lupaavin heistä on tuore alle 20-vuotiaiden kreikkalais-roomalaisen painin maailmanmestari Arvi Savolainen.

Vuoden 2019 kilpailukalenteri oli vielä lokakuussa 2018 suunnittelematta, mutta Savolaisen tähtäimessä ovat ainakin SM-painit sekä marraskuussa Bukarestissa painittavat alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuskisat, ja tavoitteena on taistella jo miestenkin arvokilpailuissa.

– Aikuisten sarjassa vastustajat ovat tosi rutinoituneita ja moni heistä on vielä lähes joka osa-alueella minua vahvempia, mutta en usko, että hyppäys aikuisiin silti niin suuri on.

Savolainen on henkisiltä ominaisuuksiltaan vahva urheilija, ja sen lisäksi hän on ottanut voittoja nuorten sarjoissa hyvän fysiikkansa ansiosta. Miesten sarjoissa tätä etua ei ainakaan vielä ole. Eniten kehitettävää hänellä omien sanojensa mukaan on lajin vaatimassa taitotasossa ja liikevalikoimassa. Huippuja vastaan pitää olla useita eri liikkeitä, jotka pitää osata todella hyvin.

Lue lisää Arvi Savolaisen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


Seuraavat kesäolympialaiset siintävät jo Arvi Savolaisen
ajatuksissa. – Siellä ulosmitataan harjoittelun tulos,
mutta ehkä suurempi tavoite on onnistua kehittymään
niin, että menestyisi Tokiossa ja ylipäätään pääsisi sinne.
Kuva: Jarkko Ala-Huikku.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat