Fair Play -lehti: Itsensä ylittämisen tähden
2.1.2019 13:46 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Itsensä ylittämisen tähden

Minettien kapteeni Ella Ratilainen, 21, on oppinut 7-vuotiaasta saakka ylittämään itsensä harjoituksissa ja kilpailuissa. Siksi hän on voittanut joukkuevoimistelussa kaksi MM-kultaa ja saanut kahdesti kutsun Itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnaan.

Naisten joukkuevoimistelu on esteettisesti silmiä hivelevää. Voimistelijoiden vaativia liikesarjoja ja niiden yhdenaikaisuutta ei voi olla kukaan maallikkokaan ihailematta. Kaikki tapahtuu niin vaivattoman viehkeästi ja taitavasti.

Kilpailu joukkuevoimistelun maailman huipulla on armotonta. Sinne yltääkseen urheilijat joutuvat ponnistelemaan väsymättä vuosikausia. Suomalaisten suosikkilajien jääkiekkoilun ja jalkapalloilun harjoittelu juniorina on joukkuevoimisteluun verrattuna lastenleikkiä. Kaiken lisäksi lätkää tai futista pelaamalla voi tulla miljonääriksi. Joukkuevoimistelussa ei edes maailman huipulla rikastu.

– Kallistahan tämä on. Ilman vanhempien panostusta en olisi pystynyt tätä tekemään. Onneksi olemme viime vuosina saaneet mukaan tukijoita taloudellista kuormaa helpottamaan, Minettien kapteeni sanoo.

Lue lisää Ella Ratilaisen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


Ella Ratilaisen kipparoima Minetit voitti tänä vuonna
MM-hopeaa ja oli hopealla myös joukkuevoimistelun
maailmancupissa.
Kuva: Carita Berg.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat