Fair Play -lehti: Pärmäkoski harjoitteli Kläbon tekniikkaa nurmikolla
28.12.2018 14:17 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Pärmäkoski harjoitteli Kläbon tekniikkaa nurmikolla

Krista Pärmäkoski on kymmenkertainen arvokisojen mitalisti, mutta yhtään aikuisten sarjan kirkkainta mitalia hänellä ei vielä ole. Pärmäkoski kilpaili ensimmäistä kertaa maailmancupissa kymmenen vuotta sitten Kuusamossa, ja debyytti MM-tasolla tapahtui 2009 Tšekin Liberecin MM-laduilla. Tavoiteltavaa riittää, sillä hiihtäjä haluaa kultamitalin, eikä se ole hänen mielestään utopistinen tavoite.

– Jos kaikki on kunnossa, niin voin voittaa kenet tahansa, sanoo Pärmäkoski, joka pääsee lataamaan kaikkensa peliin ensi helmikuussa Seefeldissä, jossa maailmanmestaruus ratkaistaan hänen mielimatkallaan.

– Perinteisen kymppi väliaikalähdöllä on edelleen paras matkani, vaikka vuosien mittaan hiihtoon on tullut monipuolisuutta.

Seefeldiä ajatellen harjoitusta on suunnattu paljon luistelutekniikoiden hiomiseen, mutta muutakin harjoitusta on riittänyt. Maastohiihdossa Norjan Johannes Hösfl ot Kläbo on tuonut tullessaan uuden tekniikan perinteisen hiihdon nousuihin, kun hän alkoi kiivetä nopeatempoisella haarakäyntijuoksulla. Pärmäkoski treenasi Kläbon tekniikkaa kesällä nurmella sukset jalassa.

Lue lisää Krista Pärmäkosken ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


Pyeongchangin olympialaduilla viime talvena Pärmäkoski
osoitti olevansa Suomen paras yleishiihtäjä. Hän sai hopeaa
30 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailussa sekä
pronssia vapaan kympiltä ja yhdistelmäkilpailusta.
Kuva: Suomen Olympiakomitea.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat