Puheenjohtajan tiedote
21.12.2018 15:39 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Puheenjohtajan tiedote

Olen Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtajana joutunut voimakkaan arvostelun kohteeksi Vuoden Valmentaja -äänestyksen alustavan ehdokaslistan julkistamisen jälkeen. Listat laatii Vuoden Urheilija -valiokunta kuluneen vuoden parhaiden urheilusaavutusten perusteella. Sen jälkeen, kun 26 valmentajan nimet julkistettiin 12. päivä joulukuuta, kyseenalaistettiin yhden voimisteluvalmentajan esiintyminen äänestäjien tueksi laaditulla alustavalla listalla.

Olen puolustanut valiokunnan tekemiä valintoja julkisuudessa osittain huonosti valituin sanakääntein. Osittain sanomiseni ovat myös asiayhteydestään irrotettuina muuttaneet merkitystään. Yhtä kaikki, olen pahoillani ja pyydän anteeksi, että lausuntoni ovat loukanneet joitakin kollegoita.

Suomen Voimisteluliitto on pyytänyt Suomen urheilun eettistä komiteaa (SUEK) tutkimaan muun muassa kyseisen valmentajan toimintaa. Lisäksi Voimisteluliitto on alkanut selvittää laajemmin lajinsa valmennuskulttuuria. Minusta on tärkeää, että asiat tutkitaan huolellisesti. Urheilutoimittajain Liitto ei ole sellainen toimija, joka voisi jakaa tuomioita etukäteen. Liitossa tehdään työtä urheilujournalismin, eikä minkään muun asian puolesta.

Haluan tässä yhteydessä kiittää lukuisilta kollegoilta ja kohua seuranneilta saamastani tuesta. Toivon, että keskustelu urheilujournalismista jatkuu asiallisessa hengessä. Kutsun ihmiset keskustelemaan, sillä dialogi on ainut malli, jolla asioiden tilaa voidaan parantaa. Liitto on auki keskustelulle. Liiton tulee kuulla jäseniään, ja liitto toimii jäsentensä äänenä.

Haluan samalla toivottaa hyvää joulua!

Kalle Virtapohja
puheenjohtaja
Urheilutoimittajain Liitto


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat