Fair Play -lehti: Tähtisadetta
21.12.2018 8:32 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Tähtisadetta

Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Kalle Virtapohja kirjoittaa Fair Play -lehden pääkirjoituksessaan Vuoden Urheilija -äänestyksestä:

Joulu on jo ovella ja taas alamme joukolla valita Vuoden Urheilijaa. Tämä on Urheilutoimittajain Liiton arvokkain perinne. Urheilutoimittajien valitsema Vuoden Urheilija on ollut yksi suomalaisen urheilun vahvimmista brändeistä viimeistään siitä asti, kun kauppaneuvos Kalle Kaihari ja tasavallan presidentti Urho Kekkonen lahjoittivat kiertopalkinnoksi Kultaisen kiekon, josta Vuoden Urheilija saa pienoismallin.

Olympiavuosi on suomalaisessa urheilussa aina erikoisvuosi. Olympiakulta on Vuoden Urheilijan äänestyksessä ollut aina poikkeuksellisen kovaa valuuttaa. Kun pistoolilla olympiakultaa Tokiossa vuonna 1964 voittanut Väinö Markkanen jäi äänestyksessä vasta viidenneksi, löytyi selitys hänen edellään olleista nimistä. Siellä oli vain muita olympiavoittajia. Ei tarvita kristallipalloa, jos ennakoi olympiavoittaja Iivo Niskasen ja paralympiavoittaja Matti Suur-Hamarin keräävän tällä kertaa paljon ääniä. Kuinka korkealle kantavat sitten Krista Pärmäkosken kolme olympiamitalia, Kimi Räikkösen F1-osakilpailuvoitto, golfari Mikko Korhosen voitto Euroopan kiertueella tai painija Petra Ollin maailmanmestaruus? Lopetan menestyneiden urheilijoiden nimien listaamisen heti alkuunsa, sillä hienoista suomalaissaavutuksista on tänä vuonna saatu nauttia poikkeuksellisen monessa lajissa. Vuosi onkin ollut suoranaista tähtisadetta.

Lue lisää uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat