Fair Play -lehti: Urheilu on merkittävä osa elämää
29.10.2018 13:00 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Urheilu on merkittävä osa elämää

Urheilu on kuulunut seinäjokelaisen toimittajan Terttu Karhumaan elämään jo ihan nuoruudesta saakka. Syntymäkaupungissa Varkaudessa Karhumaa edusti Varkauden Kenttä-Urheilijoita lajeinaan yleisurheilussa korkeus ja kuula. Vuosien ja opiskelujen myötä lentopallosta tuli kuitenkin Karhumaan päälaji. Lentopalloa Karhumaa pelasi Oulussa ja suurimman osan pelivuosistaan Seinäjoen Maila-Jusseissa eri sarjatasoilla.

– Aktiiviuran jälkeen pelasin vielä lentopalloa harrastusmielessä pitkäänkin, kunnes polvet eivät enää kestäneet. Piti aloittaa golf ja sitä pelaan edelleen, Karhumaa naurahtaa.

Urheilullinen tausta vaikutti myös ammatinvalintaan. Kun Karhumaa muutti Ouluun, hän teki freelancerina Ylelle uutisia. Karhumaan urheilijatausta oli tiedossa, ja radiourheilun päällikkö oli myös vahvasti vaikuttamassa siihen, että Karhumaa alkoi tehdä myös urheilua. Hän oli jo aiemmin tehnyt tv:lle lastenohjelmia, mutta alue laajeni ja nuorta toimittajaa kannustettiin urheilujuttujen pariin.

– Syötin ideoitani radion lisäksi tv:lle ja sain tehdä TV2:lle urheilua. Tein töitä edelleen freelancerina ja silloin 1980-luvun alussa tein paljon 15–20 minuutin pituisia pisteohjelmia Suomen huipuista ja eri lajeista muun muassa Hilkka Riihivuoresta, Liisa Veijalaisesta ja monesta muusta.

Lue lisää Terttu Karhumaan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat