Fair Play -lehti: Pohjanmaan Urheilutoimittajat isännöi ensimmäisiä Urheilutoimittajapäiviä
17.10.2018 12:35 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Fair Play -lehti: Pohjanmaan Urheilutoimittajat isännöi ensimmäisiä Urheilutoimittajapäiviä

Pohjanmaan Urheilutoimittajat isännöi ensimmäisiä valtakunnallisia Urheilutoimittajapäiviä toukokuun lopulla Kuortaneen Urheiluopistolla. Ohjelmassa oli tuhti ja tiivis paketti mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä ajankohtaisia katsauksia suomalaiseen huippu-urheiluun.

Yksi alustajista oli Suomen Lentopalloliiton Kuortaneen valmennuskeskuksessa toimiva urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi, joka uskoo suomalaisten lentopalloilijoiden olympiaunelmaan päästä mukaan Tokion olympialaisiin.

– Olympiapaikkaan voi riittää EM-kisojen 4. tai 5. sija. Kerran olemme sen saavuttaneet, niin miksemme voisi saavuttaa sitä toistakin kertaa. Vaatimus on kova ja varmaa on, ettei sen saavuttaminen tule olemaan helppoa, Heikkiniemi mietti.

Paikan päällä oli myös viime talveen uransa päättänyt moninkertainen pikaluistelun arvokisamitalisti Pekka Koskela, joka on viimeisin suomalainen urheilija, joka on pitänyt hallussaan maailmanennätystä jossain olympialajissa. Koskela luisteli Salt Lake Cityssä vuoden 2007 lokakuussa 1 000 metrin matkalla silloisiksi ME-lukemiksi 1.07,00.

– Omasta urheilu-urastani on jäänyt mieleen päällimmäisenä onnellisuus, seinäjokelainen sanoo.

– Oma urheilullinen taustani ennen pikaluistelun aloittamista oli se, että harrastin kaikkea, mitä Seinäjoella silloin pystyi harrastamaan. Miettiessään taaksepäin omaa urheilu-uraansa ja käyttäytymistään urheilijana heittäytyy Koskela aikalailla filosofiseksi perustellessaan valintoja, joita urheilijat joutuvat tekemään menestyksen eteen.

– Ihminen on yleensä tyytyväisimmillään, kun hänellä on valittavanaan 3–4 vaihtoehtoa. Jos vaihtoehtoja on esimerkiksi 5–8, niin se on liikaa ja valinnan tekemisestä tulee paineiden takia vaikeaa.

Lue lisää Urheilutoimittajapäivistä uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat