Fair Play -lehti: Valmentajalla on väliä – myös median kuvauksissa
17.10.2018 10:27 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Valmentajalla on väliä – myös median kuvauksissa

Kesäkuussa urheilumaailman katseet olivat käännettyinä Venäjälle, jalkapallon MM-kilpailuihin. Oli voittajia ja häviäjiä sekä onnistujia ja epäonnistujia – kuten aina ennenkin. Valmennuksen näkökulmasta MM-kilpailuissa oli kuitenkin yksi erikoinen piirre. Englannin päävalmentajan Gareth Southgaten fanitus kasvoi ennennäkemättömiin mittoihin.

Gareth Southgate tuotiin esiin henkilönä – kertoen hänen kiltteydestään ja tyylikkyydestään. Hänen valmennusfilosofiaansa kyseltiin ja valmennusmetodejaan kiiteltiin. Somehitiksi nousi häshtäg #GarethSouthgateWould ihmisten kertoessa, mitä kaikkea kilttiä tämä esimerkillinen valmentaja tekisi.

Medialla on suuri rooli siinä, millaiseksi valmennus ja valmentajien rooli mielletään. Media muokkaa mielikuvia valmentajien toiminnasta sekä valmentajan ja urheilijan välisestä suhteesta. Mielikuva vaikuttaa esimerkiksi aloittelevien valmentajien ajatuksiin valmentamisesta ja urheilevien lasten vanhempien odotuksiin siitä, mitä harjoituksissa ja kilpailuissa pitäisi tapahtua. Myös suuri yleisö pohjaa käsityksensä hyvästä valmentajasta median luomaan kuvaan. Syntyneet mielikuvat leviävät sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat