Fair Play -lehti: Joukkueurheilun suosioon pitää varautua
15.10.2018 11:01 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Joukkueurheilun suosioon pitää varautua

Heinäkuun alussa Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtoon Mika Kojonkosken jälkeen astunut Mika Lehtimäki peräsi valtakunnallisilla Urheilutoimittajapäivillä Kuortaneella uutta ajattelutapaa suomalaiseen urheilukulttuuriin. Lehtimäen mukaan meidän on tiedostettava joukkuelajien merkitys ja siellä liikkuvien nuorten massojen määrä.

– Meidän pitää tulevaisuudessa tehdä yhdessä päätöksiä sivistyneen keskustelun jälkeen urheilun ja huippu-urheilun hyväksi, Lehtimäki mietti.

– Tulevaisuudessa joukkueurheilun piirissä kasvaa 70 % nuorista. Tähän meidän pitää osata varautua ja katsoa avoimin silmin, kuinka pystymme sen hyödyntämään myös yksilölajien osalta. Tämä vaatii joukkuelajien edustajilta vastuullista toimintaa ja nykyistä laajempaa urheilullista ajattelutapaa.


Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.
Kuva: Jorma Taini.

Lehtimäen mukaan Suomessa tuijotetaan liikaa kansainvälistä menestystä ajateltaessa mitaleihin. Hänen mielestään menestymistä pitäisi katsoa vähän laajemmin.

– Mitä, jos Krista Pärmäkoski olisi sairastunut päivää ennen Pyeongchangin olympialaisia ja meiltä olisi jäänyt saamatta kolme mitalia. Silloin suomalaisen huippu-urheilun olisi sanottu olevan aallon pohjassa. Eihän se näin voi olla, Lehtimäki sanoi.

– Urheilumenestystä ei pidä mitata yksistään olympiamenestyksellä. Norja menestyi hienosti Pyeongchangin olympialaisissa, ja se otetaan usein esimerkiksi suomalaisten menestyksestä puhuttaessa. On hyvä huomata kuitenkin, ettei norjalaisten menestys joukkuelajeissa, kuten kori- ja lentopallossa tai moottoriurheilussa ole läheskään samaa tasoa kuin Suomessa.

Lue lisää Mika Lehtimäen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat