Fair Play -lehti: Maailman paras valmennuskeskus: Olympiatoppen takaa norjalaisten menestyksen
6.9.2018 16:59 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Maailman paras valmennuskeskus: Olympiatoppen takaa norjalaisten menestyksen

Kun Urheilutoimittajain Liiton koulutusmatkalaiset saapuivat metron päätepysäkille Oslon laitakaupungilla, oli edessä Norjan huippuurheilun mainetta niittänyt hermokeskus Olympiatoppen. Ensisilmäyksellä paikka näytti hyvin vaatimattomalta verrattuna vaikkapa Suomen hulppeisiin urheiluopistoihin.

Olympiatoppen on hinnan ja laadun suhteeltaan varmasti maailman johtava huippuurheiluyksikkö. Keskus tarjosi samanlaisen ympäristön kuin vaatimattomat motellit. Lisäsiipiä oli rakennettu sinne tänne, ja niistä löytyvät majoitustilat, Norjan urheilun johto, valmennus, tutkijat ja myös urheilijoiden harjoitus- ja testauspaikat. Norjalainen urheiluraha ei ole kiinni ainakaan keskushallinnon seinissä.

Ajatuksena Olympiatoppen on hieno. Kun johto, tutkimus, valmennus ja myös urheilijat eri lajeista kokoontuvat yhteen, niin tarve lähteä innovoimaan vaikkapa ruotsinristeilylle on vähäinen. Aivoriihi on käynnissä jatkuvasti, varmasti jokaisella yhteisellä iltapäiväkahvilla. Ajatukseen ei tarvitse hakea kommenttia toiselta puolelta maata.

Suomalaisille urheilutoimittajille Olympiatoppenin toimintaa esitteli Marit Breivik, valmennuskeskuksen Olympiatoppenin kesälajien johtaja, joka oli myös Pyeongchangissa ampuma- ja maastohiihtäjien johdossa.

– Tavoitteenamme on pysyä maailman parhaiten valmennettuna maana, sanoi Breivik.

– Olympiatoppeniin on koottu koko norjalainen urheilutietämys yksien seinien sisään. Olympiatoppen vastaa olympiaurheilusta, paralympiaurheilusta ja johtaa myös lajiliittojen toimintaa.

Olympiatoppenissa tehdään myös paljon lajiteknistä ja fysiologista tutkimusta.

– Kun voimavarat on keskitetty, niin se on antanut mahdollisuuden huippuurheilun kehittämiseen ja johtamiseen yksituumaisesti, sanoo Breivik.

Lue lisää Marit Breivikin ajatuksista Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat