Fair Play -lehti: Aamulehden luottopelaaja Tapani Salo
31.8.2018 16:20 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Aamulehden luottopelaaja Tapani Salo

Tapani Salo, 62, on ollut Aamulehden urheilutoimituksen luotettava toimittaja aprillipäivästä 1985 lähtien. Salo on eleettömän varma ammattilainen, joka on kokenut kaikki sanomalehden tekemisen tekniset muutokset ja uudet haasteet. Ja pysynyt kehityksen kyydissä.

Salo kuuluu sarjaan hiljaiset ja rauhalliset sankarit. Vaikka hän on kirjoittajana nopea ja värikäs, persoonana hän on rauhallinen. Vaikka vuosikymmenien varrelle on mahtunut monenlaisia tilanteita, kukaan ei ole koskaan kuullut hänen korottavan ääntään tai hermostuvan mistään.

– Sitä tehdään mitä pyydetään ja tarvitaan. Pääasia, että saa makkaraa leivän päälle, Salo toteaa tyynesti.

Hän tarttuu mihin tahansa juttuaiheeseen mukisematta – ja useimmiten yllättää sekä kollegansa ja lukijansa.

– Salon jutuista tulee aina odotuksia parempia, Salon kanssa Aamulehden urheilutoimituksessa työskennellyt Urheilugaalan Urheilujournalismi-palkinnon vuonna 2016 saanut Elina Paasonen tietää.

Salo on aina ollut urheilusta kiinnostunut. Kun kynäkin on pienestä pitäen viihtynyt kädessä, ammatinvalintaa voi pitää luontaisena.

– Muistaakseni se oli vuonna 1978, kun kirjoitin ensimmäiset juttuni Aamulehteen TPV:n kakkosdivisioonan peleistä. Sellaisia pikku pätkiä.

– Sitten sain komennuksen maastojuoksukisoihin Kangasalan soramontulle, mistä piti tehdä oikein iso juttu. Otsikoin jutun "Loikkanen nopein Kangasalla". Lehdessä se oli paljon kiinnostavammassa muodossa: "Loikkanen hakee huippuvirettä – Lontoon kuuma maili odottaa". Tuli oppia otsikoinnista heti kärkeen, Salo muistaa.

Lue lisää Tapani Salon ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat