Fair Play -lehti: Miehet otsikoissa, naiset marginaalissa
27.8.2018 12:09 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Miehet otsikoissa, naiset marginaalissa

Journalistisissa jutuissa esiintyy useammin mies kuin nainen. Esimerkiksi Helsingin Sanomien helmi-maaliskuussa julkaistuissa jutuissa esiintyneistä henkilöistä vain vähän yli 30 prosenttia oli naisia (HS 8.3.2018). Jokaista naista kohti oli mainittu 2,2 miestä.

Helsingin Sanomat on sitoutunut edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa jutuissaan esiintyvien henkilöiden suhteen. Tätä perustellaan sillä, että naisten määrä on yhteiskunnan todellisuuteen peilattuna liian alhainen. Tämä pätee valitettavasti myös urheilujournalismiin. Myös Yle Urheilu ja Yle Sporten ovat edistäneet tasa-arvoa toteuttamalla kotimaisen palloilun Mestaruusputki-konseptin. Yle on näyttänyt keväällä televisiossa ja verkossa yhtä paljon niin naisten kuin miesten palloilusarjojen otteluita. Tämä on osa suurempaa kokonaisuutta, jolla pyritään aktiivisesti edistämään tasa-arvoa Yle Urheilun journalistisissa sisällöissä.

Työtä tasa-arvoisuuden edistämiseksi suomalaisissa urheilumedioissa riittää. Vuoden 2018 aikana ilmestyneistä urheilun aikakauslehdistä on helppo löytää numeroita, joiden jutuissa on mainittu vain muutama naispuolinen henkilö.

Lue lisää Esko Hatusen kolumnista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat