Fair Play -lehti: Kiekkoilija Kovasen kohtalosta kertova kirja: Taklaus, joka muutti elämän täysin
23.8.2018 13:58 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Kiekkoilija Kovasen kohtalosta kertova kirja: Taklaus, joka muutti elämän täysin

Urheilumuseon asettama valintaraati nimesi Vuoden urheilukirjaksi 2017 Tommi Kovasen ja Jenny Rostainin teoksen Kuolemanlaakso. Bazarin kustantama teos kertoo jääkiekkoilija Tommi Kovasesta, joka joutui Rauman Lukossa pelatessaan kotiottelussa 26.11.2013 Bluesin Tommi Huhtalan rajun taklauksen kohteeksi. Tuo taklaus muutti Kovasen elämän täysin. Kovasen ja Rostainin yhdessä kirjoittama Kuolemanlaakso on kertomus jääkiekkoilijan elämästä, liigakiekon armottomuudesta, taklausten ja aivovammojen seurauksista sekä herrakerhojen vaietuista sopimuksista.

Valintaraati korosti kirjan olevan loistavasti rajattu ja analyyttinen osaelämäkerta – tarina, joka kuvaa jääkiekkoilijan elämän ja itseymmärryksen rankkaa muutosta kaunistelematta, tiiviisti ja hyvin viimeistellysti.

– En etukäteen tiennyt, miten rankka tästä kirjoittamisprosessista tulee, Kovanen kommentoi Vuoden urheilukirjan julkistustilaisuudessa.

– Omalla tavallaan se oli mekaanista terapiaa, mutta vei voimia niin paljon, että välillä prosessi jouduttiin pysäyttämään.

Lue lisää Vuoden urheilukirjasta ja Tommi Kovasen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2018.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat