Fair Play -lehti: Asuuko täällä vielä rallikansa?
14.8.2018 11:23 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Asuuko täällä vielä rallikansa?

Suomalainen autourheilu kamppailee paikastaan valokeilassa. Katsojaelämystä jalostetaan jatkuvasti, kuljettajien valmennus ammattimaistuu, ja huipulla kuljettajan jokainen liike perustuu analysoituun tietoon suorituksesta.

Suomalaisen autourheilun tilaa ja tulevaisuutta Urheilutoimittajain Liiton koulutustapahtumassa toimittajille valaisivat AKK:n promoottori ja Neste Rallin kilpailunjohtaja Kari Tarkiainen, AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola ja rallilahjakkuus Juuso Nordgren.

– Suomi on menestynyt autourheilumaa. Täällä on maailmanmestaruuksia kahmittu väkilukuun suhteutettuna ennätysmäärät, ja autourheilu on merkittävä osa maabrändiämme, avasi Tarkiainen puheenvuoronsa Helsingissä.

Viimeisimmät suomalaiset autourheilun maailmanmestarit ovat Marcus Grönholm ja Kimi Räikkönen. Grönholmin rallin MM-kulta on vuodelta 2002 ja Räikkösen Formula 1-sarjan mestaruus vuodelta 2007. Tarkiaisen mukaan menestystoiveita on kuitenkin lupa elätellä tänäkin päivänä, sillä viime vuonna F1:n ja rallin MM-sarjoissa suomalaiset voittivat enemmän pisteitä kuin kenenkään muun maan edustajat. Jarrulle ei voi silti jäädä.

– Autourheilun lajikirjo on laaja, ja harrastajamäärien kasvattaminen on meille kriittinen tekijä tulevaisuuden menestyksen kannalta. Lajitietoisuuden lisäämisessä sekä tulevaisuuden esikuvien kasvattamisessa riittää työtä, Tarkiainen totesi.

Lue lisää autourheilusta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat