Fair Play -lehti: Marianne Miettinen: Kaikki panokset pelaajakehitykseen
14.8.2018 10:25 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Marianne Miettinen: Kaikki panokset pelaajakehitykseen

Naisten jalkapallo on kehittynyt huikeasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Huima harppaus näkyy pelaajien taidoissa ja fysiikassa sekä joukkueiden pelitavoissa. Kun naisten jalkapallon EM-lopputurnaus järjestettiinSuomessa 2009, Suomen naisten maajoukkue, Helmarit kuului vielä Euroopan TOP8-maihin.

– Pelaajamme olivat vielä silloin taitavampia yksilöinä ja taktisesti joukkueena edellä monia perinteisiä jalkapalloilun suurmaita, tyttömaajoukkueiden päävalmentaja Marianne Miettinen muistaa.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa kotikisoissa pelasi muun muassa Hollanti, joka kaatui olympiastadionilla 2–1. Samainen Hollanti voitti viime kesänä EM-kultaa – Suomi ei selviytynyt edes lopputurnaukseen. Vuonna 2009 EM-kilpailuissa ei vielä ollut mukana Espanjakaan, joka on tällä hetkellä Euroopan ehdottomia kärkimaita.

– Naisjalkapallo on tehnyt läpimurron lähes kaikissa jalkapallon huippumaissa. Harrastajamäärät ovat moninkertaistuneet.

– Naisten seurajoukkueet ovat perustaneet omia akatemioitaan, ja maajoukkueiden toimintaan on panostettu. Suomesta on tullut resurssien puolesta pieni maa, TU18- ja TU19-maajoukkueiden päävalmentaja Miettinen tunnustaa.

Lue lisää Marianne Miettisen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat